Με κινητοποίηση απαίτησε να μην κοπεί το επίδομα των ΒΑΕ στους εργαζόμενους των δήμωνΦωτό αρχείου

Φωτό αρχείου


Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής την Τρίτη 12 Οκτώβρη στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας να μην περικοπεί το επίδομα των Βαρέων και Ανθυγιεινών που στο τέλος του Οκτώβρη θα κοπεί για όλους τους εργαζόμενους των δήμων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την γενική γραμματέα το Συνδικάτο ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι δεν θα ανεχτεί καμιά περικοπή ή απένταξη ειδικοτήτων από το συγκεκριμένο καθεστώς, το αντίθετο θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες. «Δεν μπορεί σε έναν κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους η κυβέρνηση να προχωράει σε περικοπή επιδομάτων, σήμερα του επιδόματος βαρέας και ανθυγιεινής εργασίας και αύριο των συνταξιοδοτικών μας δικαιωμάτων», σημειώνει το Συνδικάτο και προσθέτει πως «η γενική γραμματέας μας δήλωσε ότι το θέμα του επιδόματος δεν είναι της αποκλειστικής ευθύνης του υπουργείου Εργασίας, αλλά θα είναι μια συνολική κυβερνητική απόφαση και απέρριψε κάθετα την πρόταση του Συνδικάτου για επέκταση του αριθμού των δικαιούχων του ανθυγιεινού επιδόματος».

«Γνωρίζουμε καλά ότι σκοπός όλων των κυβερνήσεων μέχρι και σήμερα είναι η συρρίκνωση του καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», τονίζει το Συνδικάτο και προσθέτει πως «επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ότι η κυβέρνηση περίμενε να περάσει ο νόμος Χατζηδάκη γιατί θεωρούν ότι θα μας έχουν αλυσοδεμένους. Είναι γελασμένοι».

Καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα Σωματεία του κλάδου να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Οκτώβρη στο Περιστέρι στις 10 πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (σταθμός Μετρό «Άγιος Αντώνιος»).

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός