Έμπρακτη αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ – Αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στην Αθήνα (VIDEO – ΦΩΤΟ)



Την πλατιά αλληλεγγύη ολόκληρης της εργατικής τάξης της χώρας στον αγώνα των εργατών της ΛΑΡΚΟ εξέφρασαν για μία ακόμη φορά εκπρόσωποι συνδικάτων που βρέθηκαν στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι εργαζόμενοι της Αττικής ετοιμάζουν αγωνιστική υποδοχή για το συλλαλητήριο του Σαββάτου 13 Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, μπροστά στην 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο στην Αθήνα το Σάββατο 13 Νοέμβρη στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα, με το οποίο οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δίνουν συνέχεια στον πολύμηνο αγώνα τους, εκπρόσωποι Συνδικάτων της Αττικής βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην πύλη του εργοστασίου στη Λάρυμνα.

Με αυτό τον τρόπο εξέφρασαν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους και τόνισαν τη σημασία που έχει ο αγώνας της ΛΑΡΚΟ για ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας.

Όταν τα Συνδικάτα γίνονται κάστρα αγώνα, η εργοδοσία υποκύπτει

Την πείρα από τον νικηφόρο αγώνα των εργαζομένων στην COSCO μετέφερε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις Προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο αγώνας των λιμενεργατών πάτησε πάνω στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

«Όταν οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους, συσπειρώνουν και μαζικοποιούν τα Σωματεία τους και αυτά γίνονται «κάστρα αγώνα», τότε ακόμα και ο πιο ισχυρός αντίπαλος, όπως το μονοπώλιο της COSCO, αλλά και το πολιτικό της προσωπικό, ανεξάρτητα χρώματος και απόχρωσης, υποκύπτουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. (Δείτε πάνω βίντεο)

Το δικαίωμά μας στη δουλειά δεν είναι διαπραγματεύσιμο

«Το δικαίωμά μας στη δουλειά δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Είστε σε ένα δρόμο που πραγματικά βάζει τις βάσεις για να αντιμετωπίσουμε συνολικά ως εργατική τάξη την επίθεση που ο αντίπαλος, οι καπιταλιστές και το κράτος τους, οι κυβερνήσεις τους εξαπολύουν εναντίον μας για να μας κάνουν πιο φτηνούς και αναλώσιμους, για να εκμεταλλεύονται την εργατική μας δύναμη μέχρι εκεί που δεν παίρνει», τόνισε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό της στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ η Γιώτα Ταβουλάρη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φαρμάκου.

Ο αγώνας σας παρακαταθήκη για όλη την εργατική τάξη

Θερμό χαιρετισμό στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ που εδώ και 24 μήνες «δεν σκύβουν το κεφάλι και κρατούν τη σημαία του αγώνα ψηλά», εξέφρασε ο Δημήτρης Ρούσσης, από την Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας, τονίζοντας παράλληλα ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αποτελεί πολύτιμη πείρα και παρακαταθήκη για ολόκληρη την εργατική τάξη.

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο

Οι προετοιμασίες για την κάθοδο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα και το μεγάλο συλλαλητήριο του Σαββάτου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Πρωτοπόροι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που πρωτοστάτησαν το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα έχουν πάρει την υπόθεση της απεργίας και του συλλαλητηρίου στα χέρια τους.

Καθημερινά πραγματοποιούνται εξορμήσεις στα χωριά γύρω από τη ΛΑΡΚΟ, ενώ παράλληλα γίνεται πλατιά διακίνηση του καλέσματος της Πρωτοβουλίας, το οποίο ήδη έχουν υπογράψει δεκάδες εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός