Αναφορά για τροποποίηση χρόνου διαδρομής και καθορισμός ασφαλούς διαδρομής στη γραμμή 608



ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/Σ ΑΝΘΟΥΣΑΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 49454 / 3-11-2021
ΚΟΙΝ. ΟΑΣΑ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ
ΟΣΥ-ΔΠΣΕ

ΘΕΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ Λ/Φ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ 608, ΑΠΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΧΟΛΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ.

Συγκεκριμένα έχει προκύψει σοβαρό πρόβλημα από τη στιγμή που η γραμμή 608 δρομολογείται από το αμαξοστάσιο της Ανθούσας.
Τα λεωφορεία για να επιστρέψουν στο αμαξοστάσιο πρέπει να κάνουν αναστροφή (180 μοίρες) πορείας πάνω στη λεωφόρο Βεϊκου καταλαμβάνοντας και τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται σε ένα δρόμο χωρίς ορατότητα και με τα υπόλοιπα οχήματα να αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, αφού δεν μεσολαβεί ούτε φωτεινός σηματοδότης. Ο χρόνος που δίνεται (25 λεπτά) στην ουσία αναγκάζει τους οδηγούς να ρισκάρουν ένα ατύχημα, αν όχι δυστύχημα, ώστε να σχολάσουν κανονικά στην ώρα τους.
Όσοι και όποιοι δρομολόγησαν τα λεωφορεία στη συγκεκριμένη γραμμή δεν έλαβαν υπόψιν τους την ασφαλή τους διέλευση και έχουν τεράστιες ευθύνες στην περίπτωση ατυχήματος.

Πρέπει να γίνει άμεσα τροποποίηση του χρόνου διαδρομής και να καθοριστεί συγκεκριμένη και ασφαλής διαδρομή.
Χρειάζεται επειγόντως αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΟΣΥ και του ΟΑΣΑ.

Προτείνουμε κάποιες λύσεις που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.
1) Τα λεωφορεία (που η βάρδια τους σχολάει αφετηρία) να τερματίζουν το δρομολόγιο με τελευταία στάση τη στάση «ΑΛΣΟΣ» ώστε να μπορούν να συνεχίσουν προς την οδό Καποδιστρίου με κατεύθυνση το αμαξοστάσιο.
Οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τον τερματισμό μέσω της τηλεματικής και τα συγκεκριμένα δρομολόγια να φαίνονται στην εφαρμογή και στις έξυπνες στάσεις….
2) Τα λεωφορεία που σχολάνε να τερματίζουν στη στάση « ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ», θα συνεχίζουν αριστερά προς την οδό Βυζάντιου μέχρι το τέλος της , αριστερά Εμμανουήλ Παππά, αριστερά Εθνικής Αντιστάσεως, συνέχεια Καποδιστρίου προς αμαξοστάσιο, αφού δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος διαδρομής.
3) Αν τα λεωφορεία πρέπει να σχολάνε αναγκαστικά στην αφετηρία, χρειάζεται να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να πραγματοποιούν ασφαλή διέλευση μέσω της λεωφόρου Βεϊκου, δεξιά Γαλατσίου, δεξιά Πατησίων, δεξιά Αγίας Λαύρας, αριστερά Γαλατσίου, αριστερά Βεϊκου, συνέχεια Καποδιστρίου προς αμαξοστάσιο.
4) Τα λεωφορεία να σχολάνε όλα στο τέρμα, αφού τροποποιηθούν όλες οι βάρδιες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός