Δεν μπορούμε να παίζουμε άλλο τη ζωή μας κορόνα – γράμματα!



Οι εργαζόμενοι στις Αστικές Συγκοινωνίες συνεχίζουν τον αγώνα τους με κείμενο υπογραφών προς όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μεταφορών.

Τα παραπάνω έχουν υπογραφεί από συνδικαλιστές των Αστικών Συγκοινωνιών και έχουν ψηφιστεί ομόφωνα από το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να συνεδριάσουν και άλλα σωματεία εργαζομένων στις Αστικές Συγκοινωνίες.

Στο σχετικό κείμενο ανάμεσα σε άλλα οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

Η κυβέρνηση και οι διοικήσεις της ΟΣΥ και της ΣΤΑΣΥ αρνούνται πεισματικά μέχρι σήμερα να ακούσουν τους εργαζόμενους και να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Η λειτουργία των Αστικών Συγκοινωνιών με τη σχέση κόστους – οφέλους, η υποχρηματοδότηση και η συνειδητή απαξίωσή τους έχουν δημιουργήσει μια ζοφερή καθημερινότητα για εργαζόμενους και επιβάτες.

Η πολιτική αυτή θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και των επιβατών ενώ σε συνθήκες πανδημίας έχει μετατρέψει τα ΜΜΜ σε υγειονομικές βόμβες διασποράς του Covid-19, αφού καθημερινά συνωστίζονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε σταθμούς, συρμούς και οχήματα.

Ταυτόχρονα η εντατικοποίηση της εργασίας μας σε όλες τις ειδικότητες έχει χτυπήσει «κόκκινο» ενώ για λήψη προληπτικών και ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας ούτε λόγος, αφού αυτά για την εργοδοσία είναι κόστος.(…)

Συνέπεια όλων αυτών, τα εκατοντάδες κρούσματα και θάνατοι συναδέλφων μας από Covid-19, οι σακατεμένοι εργαζόμενοι και νοσήσαντες όλο και πιο συχνά από επαγγελματικές ασθένειες και πλέον να θρηνούμε και το θάνατο συναδέλφου μας κατά την ώρα της εργασίας του στον ΗΣΑΠ.

Ενώ μαζί με το κάλεσμα στην κινητοποίηση στο υπ. μεταφορών σημειώνουν τις διεκδικήσεις τους που είναι:

Συχνά, επαναλαμβανόμενα και ΔΩΡΕΑΝ τεστ σε όλο το προσωπικό (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι) με έξοδα και ευθύνη της εργοδοσίας.

Καμία αρνητική μεταβολή σε μισθούς και δικαιώματα, καμιά τιμωρητική συμπεριφορά απέναντι σε ανεμβολίαστους συναδέλφους μας.

Πύκνωση δρομολογίων, προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Χρηματοδότηση 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό των Αστικών Συγκοινωνιών για αγορά νέων, σύγχρονων, ασφαλών συρμών και οχημάτων και επισκευή των υπαρχόντων – Έξω τώρα οι ιδιώτες και οι εργολάβοι.

Καθημερινή απολύμανση των οχημάτων. Καμιά παραλαβή – εργασία σε όχημα πριν αυτό να έχει απολυμανθεί.

Καμία αλλαγή βάρδιας στον δρόμο. Μείωση ωραρίου: 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Κατάργηση διακεκομμένων βαρδιών (κατσαρών).

Οι συνδικαλιστές που υπογράφουν μέχρι στιγμής είναι:

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΑΣΑ /ΟΣΥ

ΚΙΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΕΡΓ. ΟΑΣΑ

ΞΥΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΛΠΑΠ

ΦΡΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΛΠΑΠ

ΔΗΜΑΚΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΛΠΑΠ

ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΛΠΑΠ

ΓΚΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΛΠΑΠ

ΚΩΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΛΠΑΠ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΠΑΠ

ΞΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΛΠΑΠ

ΚΑΪΜΑΚΗΣ ΦΩΝΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΣΑΠ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓ. ΗΣΑΠ

ΓΟΥΡΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΗΕΚ

ΡΕΒΥΘΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΛΜΑ

ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕΛΜΑ

ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕΛΜΑ

ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΣΕΛΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΟΣΜΕ

ΛΟΥΚΑΚΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΕΚΑ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός