Κινητοποίηση ενάντια στην μετατροπή του νοσοκομείου αποκλειστικά σε covid



Από την συγκέντρωση στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο

Από την συγκέντρωση στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο


Συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας 9 π.μ. – 12 μ., ενάντια στην μετατροπή του νοσοκομείου αποκλειστικά σε covid.

Όπως ανέφεραν, περίπου 280 κλίνες του νοσοκομείου διατίθενται για τις ανάγκες covid νοσηλείας, αναστέλλεται η λειτουργία βασικών κλινικών, ενώ στο ήδη υποστελεχωμένο νοσοκομείο καλούνται γιατροί άσχετων ειδικοτήτων να περιθάλψουν covid περιστατικά.

Στην κινητοποίηση χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου και της ομοσπονδίας Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Στον χαιρετισμό του, ο Θοδωρής Αλωνιστιώτης, γιατρός, γγ του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Νέας Ιωνίας «Αγία Όλγα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του στον αγώνα και τα αιτήματα των εργαζομένων του Σισμανόγλειου νοσοκομείου. Ανέδειξε την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία και ειδικότερα σε αυτά του Βόρειου Τομέα της Αττικής. Στάθηκε στην ανάγκη άμεσης επίταξης των ιδιωτικών κλινικών και θεραπευτηρίων χωρίς αποζημίωση, που όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αριθμούν πάνω από 2.000.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε εκφράζοντας την αλληλεγγύη της, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Μελισσίων (μέλος της ΟΓΕ).

Εντός της ημέρας οι εργαζόμενοι με γενική τους συνέλευση αναμένεται να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός