Συνεχίζουν και την Τετάρτη τις κινητοποιήσεις για την απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ



Με συγκέντρωση την Τετάρτη 19 Γενάρη στις 8.30 π.μ., έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, όπου είναι προγραμματισμένη η δίκη ενάντια στην συνδικαλιστική απόλυση, τα Εργατικά Σωματεία της Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν τον αγώνα για να παρθεί πίσω η απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στα Μεταλλεία και τα Λατομεία της Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΜΛΑ) Νίκου Τζανετή. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης καλεί και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας.

Το πρωί της Τρίτης, πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΛΑ και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας, εργάζονταν ως Τεχνικός Ασφαλείας στην εταιρεία «EDILMAC», στα μεταλλεία της Ολυμπιάδας, που δουλεύει για λογαριασμό της «Ελληνικός Χρυσός». Η απόλυσή του είναι η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή που έγινε με το νόμο έκτρωμα – Χατζηδάκη.

Μπροστά στο ΥΜΑΘ, συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι Σωματείων. Mε τα πανό και τα συνθήματά τους διαμήνυσαν ότι «η τρομοκρατία δεν θα περάσει των εργατών η πάλη θα τη σπάσει» και απαίτησαν «πάρτε πίσω την απόλυση». Στο πλευρό τους βρέθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών επέδωσε το κοινό ψήφισμα των δεκάδων σωματείων στην Γραμματέα του Υφυπουργού. Μέσα από το ψήφισμα αναδεικνύεται ότι η απόλυση του προέδρου του ΣΕΜΛΑ εντάσσεται στην προσπάθεια των εταιρειών στα μεταλλεία να απαλλαγούν από οποιαδήποτε φωνή διεκδικεί αυξήσεις και καλύτερους όρους εργασίας για τους μεταλλωρύχους ώστε να μπορούν πλέον ανενόχλητες να «κόβουν» εργατικές κατακτήσεις, να μειώνουν τους μισθούς και τα δικαιώματα των μεταλλωρύχων, να συνεχίζουν να μην λαμβάνουν ουσιαστικά μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για την προστασία των μεταλλωρύχων και να διατηρούν την ανασφάλεια για τους εργαζόμενους.

Ανάμεσα στα Σωματεία που συνυπογράφουν το ψήφισμα – κάλεσμα διεκδικώντας ανάκληση της απόλυσης είναι:

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, ΣΕΤΗΠ Ν. Θεσσαλονίκης, Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Ιματισμού Δέρματος Κλωστοϋφαντουργίας Υποδηματοποιίας Κεντρικής Μακεδονίας, Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης, Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και τις Κατασκευές Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας, Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Κ. Μακεδονίας, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Βόρειας Ελλάδας, Γραφικών Τεχνών Τύπου – Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Κεντρικής Μακεδονίας, Κατεργασίας Ξύλου Νομού Θεσσαλονίκης, Εργαζομένων ΥΜΑΘ, Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ), Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, Υπαλλήλων Συμβολαιογράφων Ν. Θεσσαλονίκης Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Εργαζομένων στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Εργαζομένων Σίτισης στην ΠΦΛΘ, Α’, Β’ και Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, ΣΕΦΙΕ, Εργαζομένων στο THE MET, Εργαζομένων στην efood, Εργαζομένων Ολυμπιακής Ζυθοποιίας ΑΕ εργοστασίου Θεσσαλονίκης, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Σωματείο Νηματουργείας Βαρβαρέσος, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νάουσας, Συνταξιούχων Νάουσας, Συνταξιούχων ΙΚΑ Σερρών και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Σερρών.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός