ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Κινητοποίηση στις 22 Γενάρη για την υπεράσπιση της ζωής του λαού



Κινητοποίηση το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή για την υπεράσπιση της ζωής του λαού διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί τα Συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους του Πειραιά σε μαζική συμμετοχή.

Καλεί σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που τσακίζει την υγεία, τα εργασιακά δικαιώματα, τη ζωή των εργαζομένων.

Σημειώνει ότι «η κατάσταση με την πανδημία μάς βρίσκει καθημερινά απροστάτευτους μέσα και έξω από τους εργασιακούς μας χώρους. Η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αφήνει εκτεθειμένους χιλιάδες εργαζόμενους, με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 21.600 και εκατομμύρια άλλους να έχουν νοσήσει. Δεν πρέπει να συνηθίσουμε να πεθαίνουν εργαζόμενοι, απροστάτευτοι σε ένα σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Μέχρι σήμερα δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο που να το θωρακίζει. Κανένα μέτρο που να προστατεύει τους χιλιάδες εργαζόμενους στους εργασιακούς χώρους σε καράβια, σε εμπορικά καταστήματα, σε αποθήκες, σε επισιτιστικά, σε ναυτιλιακές κ.α». Επισημαίνει ότι «τα πρωτόκολλα έχουν γίνει λάστιχο» ενώ αναφέρεται και στην κατάσταση στα νοσοκομεία όπως στο ΓΝ Νίκαιας που «ασθενείς στοιβάζονται σε φορεία και διαδρόμους γιατί δεν υπάρχει κρεβάτι για να νοσηλευτούν. Εκατοντάδες υγειονομικοί έχουν κολλήσει τον ιό και δεκάδες άλλοι βρίσκονται σε αναστολή. Την ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας υγείας από την μία θησαυρίζει και από την άλλη δεν δέχεται όσους νοσούν γιατί είναι «βαριά» περιστατικά».

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά τονίζει ότι «μόνη λύση για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, την νεολαία στον Πειραιά και σε όλη τη χώρα είναι να αντισταθούν σ αυτή την πολιτική που λογίζει ως κόστος την υγεία μας. Να την αντιπαλέψουμε με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας και τους άλλους φορείς στις γειτονιές. Να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή της. Να παρέμβουμε με όλους τους τρόπους για να αλλάξουμε αυτήν την κατάσταση. Απάντησή μας πρέπει να είναι η οργανωμένη εργατική λαϊκή παρέμβαση και πάλη για την υγεία και τη ζωή του λαού». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Κάλεσμα συμμετοχής από Σωματεία και Φορείς
Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλεί ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων Πειραιά τονίζοντας πως «Δεν πρέπει να αφήσουμε να πεθαίνουν άλλοι συνάδελφοι μας, απροστάτευτοι σε ένα σμπαραλιασμένο δημόσιο σύστημα υγείας. Καλούμε το κλάδο μας να παλέψει για ουσιαστικά μέτρα που να το θωρακίζουν, να παλέψουμε για μέτρα που να προστατεύουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου».

«Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες και τις οικογένειές τους στο συλλαλητήριο του ΕΚΠ το Σάββατο 22 Γενάρη στις 12:30 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά», σημειώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Ακόμα καλεί και το παράρτημα Πειραιά της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής.

«Αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα η επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης και στη διαχείριση της πανδημίας που όλα τα μετρά με τη λογική κόστους – οφέλους» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους σωματεία και φορείς του Κορυδαλλού, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση του Σαββάτου.

Σε μαζική συμμετοχή καλεί ο Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, ο οποίος καλεί τις γυναίκες της καθημερινής πάλης, να δυναμώσουν τη συλλογική αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας από την πανδημία. Παράλληλα προχωρά σε συλλογή υπογραφών.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην κινητοποίηση του Σαββάτου, απευθύνει και ο Σύλλογος Γυναικών Πειραιά «Η Πρόοδος». «Δυναμώνουμε τον αγώνα μαζί με τα Σωματεία και τους φορείς της περιοχής κατά της πανδημίας να παρθούν ουσιαστικά μέτρα τώρα, δεν πάει άλλο», αναφέρει.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός