Οι εργαζόμενοι να μη δουλέψουν κάτω από την πίεση της εργοδοσίας – Να επικοινωνούν με τα Σωματεία για να μη χαθεί κανένα μεροκάματοΚάλεσμα στους εργαζόμενους να επικοινωνούν με τα Σωματεία τους ώστε να μην περικοπεί κανένας μισθός και κανένα μεροκάματο σε όσους δεν εργάστηκαν ή δεν εργαστούν τις επόμενες ημέρες και να μη δεχτούν να δουλέψουν κάτω από την πίεση της εργοδοσίας σε συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Καλεί τους εργαζόμενους να επικοινωνούν με το ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα: 210-3301847, 210-3833786, καθώς και με τα Σωματεία τους για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και δεκάδες Συνδικάτα είχαν προειδοποιήσει πριν τη χιονόπτωση για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της ζωής των εργαζομένων, απαιτώντας από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις εργασίες, ιδιαίτερα σε εξωτερικούς χώρους και να υποχρεώσει τους εργοδότες να μην περικόψουν μισθούς και ημερομίσθια.

Η εξέλιξη είναι γνωστή σε όλους: Άνθρωποι εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό και σε άλλους δρόμους, χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απροσπέλαστες κεντρικές οδικές αρτηρίες προς νοσοκομεία και άλλους προορισμούς, κομμένο ρεύμα σε χιλιάδες νοικοκυριά εν μέσω ψύχους και εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι σε εργασιακούς χώρους.

Η επίκληση της «ατομικής ευθύνης» για την προστασία από τα φυσικά φαινόμενα περίσσεψε κι αυτή τη φορά, αφού αποτελεί τη δικαιολογία για όλες τις κυβερνήσεις απέναντι στις επιπτώσεις πλημμυρών, σεισμών, πυρκαγιών, ακόμη και της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως η αλήθεια είναι ότι το διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων που διατηρούν ανύπαρκτες τις υποδομές για την προστασία του λαού, με αυξήσεις στο κόστος Ενέργειας για να εξυπηρετηθούν τα «σύγχρονα» επενδυτικά σχέδια των μονοπωλίων που αποτελούν πολιτική της ΕΕ, βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων.

Ακόμη και η απόφαση του υπουργείου Εργασίας να καταβάλουν οι εργοδότες κανονικά τα μεροκάματα σε όσους δεν εργαστούν στις 24 και 25/1, που έγινε κάτω από την πίεση των Συνδικάτων, αγγίζει ελάχιστα τη μεγαλοεργοδοσία που δεν θα πληρώσει ούτε σεντς για ασφαλιστικές εισφορές, αφού για μια ακόμη φορά θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να επικοινωνούν με τα Σωματεία τους ώστε να μην περικοπεί κανένας μισθός και κανένα μεροκάματο σε όσους δεν εργάστηκαν ή δεν εργαστούν τις επόμενες ημέρες. Να μη δεχτούν να δουλέψουν κάτω από την πίεση της εργοδοσίας σε συνθήκες που δεν διασφαλίζουν την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία.

Όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν τις Κυριακές και ημέρες αργίας και εκτάκτως λειτούργησαν αυτές τις δύο μέρες, θα πρέπει να πληρωθούν το 1/25 του καταβαλλομένου μισθού τους και επιπλέον προσαύξηση 75% επί του νόμιμου ημερομισθίου για όσες ώρες απασχοληθούν.

Όσοι εργάζονται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν τις Κυριακές και τις λοιπές από το νόμο αργίες, οφείλεται μόνον προσαύξηση 75%, που υπολογίζεται στο 1/25 του νόμιμου ημερομισθίου τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Οι εργαζόμενοι να επικοινωνούν με το ΠΑΜΕ στα τηλέφωνα:

210-3301847, 210-3833786, καθώς και με τα Σωματεία τους για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός