Για το Έκτακτο Δ.Σ. στις 15-3



Για το Έκτακτο Δ.Σ. στις 15-3

 Συνάδελφοι-σσες, στο έκτακτο Δ.Σ. στις 15-3 η ΔΑΣ τοποθετήθηκε ως εξής :

Η ακύρωση της 24ωρης απεργίας ήταν απαράδεκτη και ήταν λάθος (;;) η διαδικασία που ακολούθησε η ΟΣΜΕ γιατί έδωσε τη δυνατότητα στις διοικήσεις του ΟΑΣΘ και της ΟΣΥ να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Με δεδομένο ότι τα δικαστήρια βγάζουν το 95% των εργατικών απεργιών παράνομες το προεδρείο της ΟΣΜΕ τι νόμιζε ότι θα κέρδιζε ;;   

Μας πούλησαν για ακόμη μια φορά !!

Ζητήσαμε από το προεδρείο του Συνδικάτου να βρει τρόπο και να πάρει την υπογραφή του πίσω από το έγγραφο που υπέγραψε πρόσφατα από κοινού με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ που ορίζει το προσωπικό ασφαλείας-ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Το προεδρείο συμφώνησε ότι από εδώ και πέρα στις απεργίες θα κυκλοφορούν 138 λεωφορεία (!!) ενώ όταν ο ΟΑΣΘ κυκλοφορούσε 520 λεωφορεία το προσωπικό ασφαλείας ήταν 77.

Αυτό απλά σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν σχεδόν τα μισά λεωφορεία!

Αφού πρώτα ψήφισαν οι εργαζόμενοι ΝΑΙ στην πρόταση για ΣΣΕ η κυβέρνηση μπαμπέσικα ψήφισε την γνωστή τροπολογία για περικοπή του -10% των αποδοχών μας με βάση την απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Επισημάναμε ότι σύμφωνα με όσα είπε στη Γ. Συνέλευση το προεδρείο –και όχι η ΔΑΣ- πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση της ΣΣΕ καθώς αθετήθηκε από τον ΟΑΣΘ και το Υπουργείο η συμφωνία μεταξύ των δυο μερών και άρα δεν υφίσταται.

Καταθέσαμε πρόταση να γίνει ΑΜΕΣΑ τις επόμενες μέρες Γ. Συνέλευση με δυο θέματα :

1ο Θέμα η ΣΣΕ που να περιλαμβάνει :

α) Εφάπαξ ποσό ως αντίμετρο στη μείωση των αποδοχών (-10%) που αποφάσισε το Υπουργείο το ύψος του οποίου θα αντιστοιχεί στη μείωση που θα υποστεί ο κάθε εργαζόμενος.

β) Αύξηση του Βασικού Μισθού με βάση τον επίσημο πληθωρισμό που ορίζει η ΕΛΣΤΑΤ (7,2 είναι ο τρέχον)

2ο Θέμα ο Έλεγχος των οικονομικών των Ταμείων που έχει καθυστερήσει πάρα πολύ

Προτείναμε οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν από αυτή τη βδομάδα με προειδοποιητική στάση εργασίας και να κλιμακωθούν στις 6 Απρίλη όπου έχει αποφασιστεί πανελλαδική 24ωρη απεργία (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) για την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. (Κατώτερος Βασικός Μισθός)

Το Δ.Σ. κατέληξε για το θέμα του ελέγχου των Ταμείων να γίνει μια πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των παρατάξεων την Πέμπτη 17-3 ενώ για το θέμα των απεργιακών κινητοποιήσεων πάρθηκε  ομόφωνη απόφαση για 24ωρη απεργία την επόμενη εβδομάδα με συγκέντρωση των εργαζομένων μπροστά στο ΕΚΘ και πορεία.

Με όσα έχουμε δει εδώ και χρόνια αλλά και μετά από αυτά που έγιναν τελευταία δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι αν και πως θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ.

Για ακόμα μια φορά επισημάναμε στο προεδρείο να μην δεχθεί υποσχέσεις, «δεσμεύσεις» και συναντήσεις με αρμόδιους πριν την απεργία και να μην ακυρώσει την απόφαση του Δ.Σ. 

Το ίδιο ισχύει και για τη νομιμοποίηση της απεργίας και τυχόν προσφυγή του ΟΑΣΘ στη δικαιοσύνη που όπως γράψαμε στην αρχή της ανακοίνωσης τα δικαστήρια είναι προνομιακό πεδίο της εργοδοσίας και η απεργία πρέπει να πραγματοποιηθεί χωρίς προσωπικό ασφαλείας.

Η άθλια μεθόδευση του προεδρείου της ΟΣΜΕ να δηλώσει στην εξώδικη δήλωση ότι θα εφαρμόσει το νόμο Χατζηδάκη και θα διατεθεί το 1/3 των εργαζομένων ως προσωπικό ασφαλείας δεν πρέπει να επαναληφθεί.      

Το επόμενο διάστημα η ΔΑΣ θα ανταποκριθεί στα καθήκοντα που της ανέθεσαν οι εργαζόμενοι εκλέγοντας την δεύτερη δύναμη και θα αναλάβει πρωτοβουλίες τις οποίες μπορούν και πρέπει να στηρίξουν οι συνάδελφοι για να παρθούν αποφάσεις που θα στριμώξουν διοίκηση ΟΑΣΘ και Υπουργείο και θα βγάλουν τους συναδέλφους στο προσκήνιο για να διεκδικήσουμε όσα μας αξίζουν.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός