Όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου τεχνικών



22-3-2022

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 συνεδρίασε για τελευταία φορά το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας με θέμα:

Α: Οικονομική ενημέρωση

Β: Αρχαιρεσίες του σωματείου

Γ: Συνδικαλιστική ενημέρωση.

Με βάση το καταστατικό μας η θητεία είναι τριετής και επομένως ορίστηκε η ημερομηνία εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης (Πέμπτη 31/03/2022) που θα εκλέξει την εφορευτική επιτροπή για την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την Πέμπτη 14/04/2022.

Από την πλευρά μας συμφωνήσαμε στα θέματα οικονομικής φύσεως, στις ημερομηνίες κ.α. όμως εκφράσαμε την αντίθεση μας για την υποταγή του σωματείου μας, με την σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων μελών του διοικητικού συμβουλίου, στην πλήρη εφαρμογή του νόμου -έκτρωμα Χατζηδάκη.

Επίσης υπήρξε διαφωνία για την συμμετοχή του σωματείου μας στην προκυρηγμένη από την ΓΣΕΕ απεργία για τις 06/04/2022.

Συνάδελφοι, παίρνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να μαίνεται και την χώρα μας να εμπλέκεται όλο και πιο ενεργά, την ακρίβεια που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, τις άθλιες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης των περισσότερων μελών του σωματείου μας, προτείναμε να συμμετέχουμε με 24ωρη απεργία που να οργανωθεί έγκαιρα για να έχει την απαιτούμενη επιτυχία. Για να μπορέσουμε να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την προστασία του εισοδήματος μας, για να υπογραφεί ΣΣΕ με αύξηση του μισθού και των δικαιωμάτων μας, για να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας μας στο χώρο δουλειάς. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι ως συνέχεια της απαξίωσης της εταιρείας, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων  έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμα και η στοιχειώδη θέρμανση για να μπορούμε να δουλεύουμε όταν κάνει κρύο, να μην είναι δεδομένη σε όλα τα Α/Σ!! Η εικόνα από τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις και τον στόλο χαρακτηρίζουν το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων, αφού τίθεται ως προτεραιότητα η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση που είναι σε εξέλιξη, πιο έντονα πλέον εδώ και δύο χρόνια μετά και την είσοδο των ΚΤΕΛ και των leasing.

Οι υπόλοιποι όμως συνδικαλιστές και από τις δύο παρατάξεις (που έγιναν μια πλέον) αρνήθηκαν την πρόταση μας. Πέταξαν το μπαλάκι της απόφασης στην σύμπλευση με την όποια απόφαση πάρει το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ (που βρίσκεται σε διαδικασία διορισμού διοίκησης με ευθύνη των ίδιων παρατάξεων) υπονομεύοντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση για απεργία που οι ίδιοι στα παραπάνω όργανα που συμμετέχουν έχουν ψηφίσει!

Δεν μας ξαφνιάζει η στάση τους. Είναι η ίδια πρακτική πολλών ετών  για μια σειρά εξελίξεις και νόμους . Πριν ψηφιστεί κάτι δεν κάνουν τίποτα γιατί δεν είναι ψηφισμένο. Όταν ψηφίζεται πάλι δεν κάνουν τίποτα γιατί είναι ψηφισμένο!

Συνάδελφοι- σσες παίρνουμε την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Συμμετέχουμε μαζικά μαχητικά εκφράζοντας τις απόψεις μας στη γενική συνέλευση του σωματείου μας. Καταψηφίζουμε το διοικητικό απολογισμό του προεδρείου. Μιας διοίκησης υποταγμένης στις  επιδιώξεις  των κυβερνήσεων όλων των πολιτικών αποχρώσεων και των ανθρώπων που ορίζουν για διευθύνοντες κάθε φορά.

Οργανώνουμε την πάλη μας για την υπεράσπιση της ζωής μας, των δικαιωμάτων μας. Για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας με όρους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες μας. Για να φύγουν οι εργολάβοι, τα ΚΤΕΛ, οι ιδιώτες από την αστική συγκοινωνία. Γιατί εμείς με τις πλάτες μας, με την δουλειά μας,  μπορούμε να συντηρούμε και να επισκευάζουμε τα λεωφορεία ώστε να μπορεί να μετακινηθεί ο εργαζόμενος λαός της Αττικής. Έχουμε την δύναμη, θα τα καταφέρουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός