Προς το Δ.Σ., τους εκπροσώπους των παρατάξεων και προς όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-3-2022

Συνάδελφοι, η ΔΑΣ ΟΑΣΘ καταδικάζει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την συμπαράσταση της στον Ουκρανικό λαό που είναι το θύμα των ανταγωνισμών μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τον έλεγχο των αγορών για τα συμφέροντα των πολυεθνικών τους.

Το κόστος ζωής ήταν ήδη δυσβάσταχτο και πριν τον πόλεμο εξαιτίας της «ανάπτυξης» που μοιράζει χρήμα του φορολογούμενου λαού στις μεγάλες επιχειρήσεις -ενώ για το λαό δεν έχει τίποτα- και της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» που την πληρώνουμε χρυσάφι.
Οι λαοί θα πρέπει να παλεύουν όχι μόνο ενάντια στους πολέμους αλλά και ενάντια στην αιτία που τους προκαλεί, που είναι η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων για περισσότερα κέρδη με όλους τους τρόπους.
Κομμάτι αυτού του προβλήματος είναι και η κατάσταση στο δικό μας χώρο εργασίας και ειδικά οι τελευταίες εξελίξεις.
1ον Μετά την ψήφιση της τροπολογίας στις αρχές του Μάρτη από την κυβέρνηση της ΝΔ για επιστροφή 10% των «αχρεωστήτος καταβληθέντων» ποσών από 1-1-2016 μέχρι σήμερα ουσιαστικά «ο κύβος ερρίφθη».
Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την άθλια και δόλια συμπεριφορά διοίκησης και κυβέρνησης.
Όποια κόλπα κι αν χρησιμοποιήσουν, όποιες υποσχέσεις και αν δώσουν, δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να τους πιστέψει ή να τους δώσει κι άλλο χρόνο.
Φέρθηκαν μπαμπέσικα αφού πρώτα περίμεναν να ψηφιστεί η νέα πρόταση για τη ΣΣΕ και μετά πίσω από την πλάτη των εργαζομένων νομοθέτησαν!
Ακόμα και αν υπογραφεί η ΣΣΕ δεν λύνει κανένα πρόβλημα αφού αυτή έχει ήδη ναρκοθετηθεί από τη διοίκηση του Οργανισμού.
Και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα που υποτίθεται θα δίνονταν ως «αντάλλαγμα» για όσα έχουν χαθεί στο παρελθόν φρόντισαν να νομοθετήσουν ώστε να τα πάρουν πίσω με το άλλο χέρι.
2ον Έχουν περάσει 3 μήνες από τις εκλογές και το μόνο που έχει γίνει για τον έλεγχο των Ταμείων Αρωγής και Συνταξιοδοτικού Λογαριασμού είναι μια άτυπη συνεδρίαση των εκπροσώπων των παρατάξεων για μια πρώτη συζήτηση-ενημέρωση.
Αν και τέθηκε από τη ΔΑΣ στο προηγούμενο Δ.Σ., ακόμα δεν έχει δρομολογηθεί το πότε θα γίνει η Γ. Συνέλευση για να παρθεί απόφαση.
3ον Έχουν επίσης περάσει μήνες αλλά κάποιοι συνάδελφοι ακόμα ξεπληρώνουν τα παράτυπα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν για τα rapid test και έχουν καταδικαστεί σε οικονομική εξαθλίωση.
Η κοροϊδία από την πλευρά της πλειοψηφίας με εξαγγελίες κινητοποιήσεων που συνεχώς αναβάλλονται ενώ παράλληλα οι επιθέσεις από την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΟΑΣΘ είναι συνεχόμενες έχουν φέρει τους συναδέλφους στα όρια τους.
Παίρνουμε την πρωτοβουλία με βάση το καταστατικό να μαζέψουμε
υπογραφές για τη σύγκληση Γ. Συνέλευσης.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους συναδέλφους να μπούνε μπροστά για να οργανώσουμε μετά από 3 και πλέον χρόνια μια Γ. Συνέλευση που θα πάρει αποφάσεις για το μέλλον μας.
Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε να λαμβάνουμε από τον ΟΑΣΘ πάνω από 10 εκ. ευρώ, πότε θα τα διεκδικήσουμε όταν δημοσιευτεί η εκκαθάριση και κλείσει το ΑΦΜ του Οργανισμού ;;
Τώρα πρέπει να κάνουμε το βήμα για να δώσουμε προοπτική στην εργασιακή μας πορεία.

Προτείνουμε σε όλους τους συναδέλφους να υπογράψουν τα κείμενα των υπογραφών.

Επίσης προτείνουμε στους συναδέλφους που δεν είναι οικονομικά τακτοποιημένοι (9 ευρώ) να τακτοποιηθούν για να μπορούν να συμμετάσχουν και να έχουν λόγο και ψήφο στη Γ. Συνέλευση.

Να μην αφήσουμε άλλοι την τύχη μας να ορίζουν αλλά
να πάρουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας !!

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός