Καταγγέλλουμε το διαχωρισμό των εργαζομένων του Δημοσίου στην καταβολή της μισθοδοσίας



22 ΑΠΡΙΛΗ 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Συνάδελφοι συναδέλφισες,
Για άλλη μια φορά, σε γιορτινές μέρες που ο κάθε ένας έχει ανάγκη για ξεκούραση, να βρεθεί με την οικογένεια του και τα γερόντια του, κάθε συνάδελφος αυτές τις ημέρες βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με τη στάση μιας ακόμη κυβέρνησης.
Ο «Γολγοθάς» που τραβάει κάθε οικογένεια, έχει στρωθεί από τους νόμους του ΠΑΣΟΚ της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει τελειωμό αν δεν πάρουμε απόφαση εμείς οι εργαζόμενοι να το τελειώσουμε.

Είτε σε κρίση, είτε σε ανάπτυξη είτε σε πόλεμο, μας βάζουν να πληρώσουμε τα σπασμένα και να ανεχόμαστε και την αισχρή κοροϊδία των εργοδοτών και του κράτους τους. Με μισθούς που δεν φτάνουν ούτε μέχρι τα μισά του μήνα, που δεν φτάνουν να πληρώσουμε τις σπουδές των παιδιών μας, τα πανάκριβα ενοίκια, τους υπέρογκους λογαριασμούς, να βάλουμε βενζίνη.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση όχι μόνο συγκρατεί την τιμή της εργατικής δύναμης, αλλά ελέγχει και τις ΣΣΕ με κάθε τρόπο, αξιοποιώντας κάθε μορφή καταστολής όταν αντιδρούμε οι εργαζόμενοι, μας στέλνουν στα δικαστήρια όπως έγινε στην τελευταία απεργία μας ενώ για τις απεργίες του Σωματείου στη “COSCO” τα παιδιά εκεί έχουν μόνιμο στασίδι.
Και ενώ η κατάσταση για τις οικογένειες μας γίνεται εκρηκτική, ο Πρωθυπουργός προκλητικά μοιράζει ψίχουλα για να ρίξει στάχτη στα μάτια μας, με μια αύξηση-κοροϊδία του κατωτάτου μισθού που ήδη έχει εξανεμιστεί από τις συνεχείς ανατιμήσεις, με το πληθωρισμό να τρέχει με τα μπούνια.
Και ενώ βρισκόμαστε σε αυτές τις ημέρες η Κυβέρνηση και το Υπουργείο της, με την Διοίκηση της ΟΣΥ, επιλέγουν να μας αφήσουν χωρίς χρήματα, ενώ σε άλλους κλάδος προχωρεί σε πληρωμές.

Η ντροπή, ντροπή δεν έχει. Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν θα περάσει, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε κοινό εχθρό που δεν είναι σίγουρα ο συνάδελφος μας.

Την ίδια στιγμή η ΟΣΥ που χυδαία παρακρατεί την παροχή γάλακτος, που αντί να μας δίνεται καθημερινά ως γάλα για την προστασία της υγείας μας, τη χρησιμοποιεί παραμονές γιορτών για ξεκάρφωμα κάνοντας συμφωνίες με σουπερμαρκεταδες. Τους κάνουμε σαφές Κάτω τα ξέρα σας από τα
ΒΑΕ και τις παροχές που έχουμε κερδίσει.
Η στάση τους αποτελεί πρόκληση για εμάς και τις οικογένειες μας.
Μέρες που είναι η στάση του «πόντιου Πιλάτου» δεν έχει θέση στα σωματεία μας. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι να τα πάρουν πίσω από τα νύχια της εργοδοσίας.
Απαιτούμε τώρα να ξεκινήσουν Γενικές συνελεύσεις για να μπει μπροστά η διεκδίκηση ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις, για την επαναφορά του 13 και 14ου μισθού. Η πρόταση της ΔΑΣ να που διακινείται στα αμαξοστάσια να εμπλουτιστεί και να υιοθετηθεί από τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι συναδέλφισες
Δεν υπάρχει πλέον χώρος για άλλη απογοήτευση, αλλά με αισιοδοξία να κάνουμε την αγανάκτηση οργάνωση κι αγώνα για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα και ειρήνη και θα τα καταφέρουμε.
Την 1η ΜΑΗ ολοι στο Σύνταγμα στις 10.30 όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, για ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις.

Ευχές σε κάθε συνάδελφο και την οικογένειά του για καλό Πάσχα
Ευχές στους συναδέλφους που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να ξεπεράσουν προβλήματα υγείας.
Η πάλη των λαών θα επιβάλλει την ειρήνη.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός