«Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους» στο θέατρο «Αλκμήνη»



Η παράσταση «Πλάτωνος Απολογία Σωκράτους», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία τουΚωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου, ανεβαίνει στο θέατρο «Αλκμήνη»(Αλκμήνης 8, Γκάζι – μετρό Κεραμεικός, τηλ.: 210.3428.650), κάθε Δευτέρακαι Τετάρτη στις 18.30.

Η δίκη του Σωκράτη -η οποία είχε μια ξεκάθαρη πολιτική διάσταση και που για κάποιους ήταν σχεδόν μια τραγωδία, μια σύγκρουση, δηλαδή, στην οποία και οι δύο πλευρές (φαίνεται να) είχαν δίκιο- αποτελεί ιστορικό γεγονός. Ο Σωκράτης κατηγορείται ότι δεν αναγνωρίζει και δεν πιστεύει στους θεούς της πόλης, ότι εισάγει νέες θεότητες και ότι διαφθείρει τους νέους. Τίμημα: θάνατος! Ο Πλάτων -μαθητής του Σωκράτη και παρών στη δίκη- με το κείμενό του, την «Απολογία Σωκράτους», θέλει να αποδείξει όχι μόνον την αθωότητα του Σωκράτη, αλλά και την ηθική του μεγαλοσύνη. Θέλει να εξασφαλίσει την αθώωση του Δασκάλου του από το δικαστήριο της Ιστορίας.

Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, μουσική: Χρήστος Λεοντής, μετάφραση: Αλέξανδρος Mωραϊτίδης, δραματουργική επεξεργασία: Ματίνα Μοσχοβή, βοηθοί σκηνοθέτη – εκτέλεση και οργάνωση παραγωγής: Κωστής Σαββιδάκης, Άννυ ΖερβούΧιόνια Χιωτέλλη, φωτισμοί: Μανώλης Πράτσης, φωτογραφίες: Θεανώ Μανουδάκη, παραγωγή: Θέατρο ΣΥΝ ΚΑΤΙ, συμπαραγωγή: Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός