Προς Πρόεδρο και Δ.Σ. ΣΕΟΑΣΘΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 24-8-2022

Συνάδελφοι η κυβέρνηση κωλυσιεργεί στο θέμα του ορισμού της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ.
Βέβαια η εκπεφρασμένη άποψη μας είναι ότι με μια αλλαγή διοίκησης δεν αλλάζει η πολιτική μιας κυβέρνησης και με αυτή την έννοια η συνέχιση των κινητοποιήσεων, η διοργάνωση συλλαλητηρίου για τη συγκοινωνία, οι παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλες δράσεις για την προβολή των προβλημάτων σε σχέση με το συγκοινωνιακό που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το λαό της πόλης και η ανάδειξη των αιτημάτων των εργαζομένων θεωρούμε ότι είναι μονόδρομος ενόψει αλλά ακόμη και κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ !

Προφανώς και δεν είμαστε οι μόνοι εργαζόμενοι που χτυπιόμαστε από την κυβερνητική πολιτική. Αυτή την περίοδο εδώ και ένα μήνα όπως γνωρίζετε είναι σε εξέλιξη ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» ενάντια στις απολύσεις 15 συναδέλφων τους και για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Προτείνουμε με βάση την ομόφωνη απόφαση μας ως Δ.Σ. των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για στήριξη του αγώνα των εργαζομένων της εταιρίας «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» να βγει κάλεσμα συγκέντρωσης των εργαζομένων του ΟΑΣΘ έξω από την πύλη της επιχείρησης στο Καλοχώρι κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης μας Στάσης Εργασίας στις 25-8.

Έχουμε κοινά προβλήματα και για αυτό κοινά συμφέροντα με τους συναδέλφους μας στη «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» και πιστεύουμε ότι η έκφραση αγωνιστικής αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προς τους απεργούς της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» θα αποτελέσει «λίπασμα» για την επιτυχή
συνέχιση της απεργίας τους ενώ παράλληλα θα σφυρηλατήσει τους δεσμούς μεταξύ των εργαζομένων του ΟΑΣΘ και των εργαζομένων της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» αλλά και συνολικά με τα σωματεία της πόλης που στηρίζουν αυτό τον αγώνα.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός