Να πάρει πίσω τώρα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο.  Όλοι στην 24ωρη απεργία.



20-9-2022

Συνάδελφοι συναδέλφισσες, μπροστά στην ψήφιση του νομοσχεδίου καρμανιόλα, έστω και καθυστερημένα τα σωματεία του χώρου κάτω και από την πίεση μας και πολλών συναδέλφων που αγωνιούμε για το μεροκάματο, αποφάσισαν σε συντονιστικό να απαντήσουμε με απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 21/09/2022 ημέρα συζήτησης-ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η απόφαση αυτή θα υλοποιηθεί με την προκήρυξη απεργίας από το ΕΚΑ και την συμμετοχή όλων των σωματείων που θίγονται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να μπει στην μάχη για την επιτυχία της απεργίας. Από σήμερα ενημερώνουμε ο ένας τον άλλο. Αύριο από νωρίς στις πύλες περιφρουρούμε την απεργία.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και την διοίκηση της εταιρείας που θα αξιοποιήσουν κάθε πτυχή της «νομιμότητας» και τα γνωστά τσιράκια τους για να εκφοβίσουν και να πιέσουν εργαζόμενους ώστε να σπάσει η απεργία.

Η νομιμότητα τους αρχίζει με το τσάκισμα της ζωής μας και των οικογενειών μας για τα κέρδη μιας χούφτας παράσιτων. Για αυτούς θέλουν αύριο με το νόμο που φέρνουν προς ψήφιση να δώσουν επιπλέον έργο στους ιδιώτες, να καταργήσουν την όποια «μονιμότητα» είχαμε έως σήμερα, να καταργήσουν στην πράξη την ΣΣΕ, να μειώσουν κι άλλο τα δικαιώματα μας, να
υπονομεύσουν το δικαίωμα του λαού στην φθηνή και ασφαλή μετακίνηση, για να αυξάνεται η κερδοφορία τους.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε στην πράξη όπως μας διδάσκει η πρόσφατη πείρα από τους εργαζόμενους στην cosco, την efood, τους οικοδόμους, τα λιπάσματα Καβάλας, την Μαλαματίνα και δεκάδες άλλους χώρους δουλειάς που έχουν κατακτήσεις κάνοντας κουρελόχαρτο ακόμα και το νόμο Χατζηδάκη.

Όπλο μας η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη, η μαζική συμμετοχή στην απεργία και την συγκέντρωση στο υπουργείο οικονομικών αύριο Τετάρτη στις 12:00.

Να πάρει πίσω τώρα η κυβέρνηση το νομοσχέδιο. 

Όλοι στην 24ωρη απεργία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού- επισκευή και ανανέωση του στόλου
Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις
Πύκνωση και επέκταση του συγκοινωνιακού έργου σε όλη την Αττική
Εξω όλοι οι ιδιώτες- κατάργηση κάθε εργολαβίας.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός