Η σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.



2-3-2023

Η σύγκρουση τραίνων στα Τέμπη δεν είναι ούτε δυστύχημα, ούτε ατύχημα αλλά προδιαγεγραμμένο και διαρκές έγκλημα.

Η ΔΑΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους από τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στη Αθήνα την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41).

Να απαντηθεί η έντονη προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών και η νέα απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης και των γνωστών παπαγάλων σε ΜΜΕ που πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών χυδαιολογούν ξανά απέναντι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.

Είναι οι ίδιοι που σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις που έβαζαν μπροστά το ζήτημα της ασφάλειας, μιλούσαν για την ταλαιπωρία των λίγων και τις έβγαζαν μέσα σε δευτερόλεπτα παράνομες και καταχρηστικές.

Προσπαθούν να σβήσουν τις διαχρονικές ευθύνες που υπάρχουν για την υποχρηματοδότηση, την «απελευθέρωση» και την κατάτμηση του σιδηροδρομικού έργου και την αντιμετώπιση της ανθρώπινης ζωής ως κόστος.

Τα ίδια προβλήματα στο ζήτημα της ασφαλείας από την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και την παράδοση της αστικής συγκοινωνίας στους εργολάβους έχουν καταγγελθεί και από τα σωματεία στις αστικές συγκοινωνίες.

Δεν θα τους περάσει

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός