Απέραντη θλίψη και οργή… συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Μάρτη στο Σύνταγμα στις 11.00 π.μ



5 Μάρτη 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Κυριακή 5 Μάρτη στο Σύνταγμα στις 11.00 π.μ για να μην ξεχαστεί το έγκλημα που στοίχισε την ζωή αθώων συνανθρώπων μας, νέων παιδιών.

Απέραντη θλίψη και οργή…

Οι τραγικές εικόνες που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, μόνο οργή προκαλούν για τα νεανικά χαμόγελα που έσβησαν, για τους γονείς και τους συγγενείς που έψαχναν απεγνωσμένα μια αχτίδα ελπίδας στα συντρίμμια, για τα σπίτια που έκλεισαν.
Για το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν διαρκώς για το δυστύχημα που έρχεται, αλλά οι κυβερνήσεις συνειδητά είχαν ως προτεραιότητα τα συμφέροντα του «επενδυτή» κι οχι στην ασφάλεια του λαού και των εργαζομένων.
Οργή γιατι σήμερα μεθοδευμενα προσπαθούν να ρίξουν όλες τις ευθύνες στο «ανθρώπινο λάθος «.
Εμείς οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες το ξέρουμε γιατί στις ίδιες συνθήκες δουλεύουμε με τους συναδέλφους μας στα τρένα. Τα ίδια προβλήματα που γεννα η πολιτική τους τα αντιμετωπίζουμε καθημερινά και θέλουμε να μεταφέρουμε τον κόσμο ασφαλή, θέλουμε να μην σακατευομαστε και να γυρνάμε σπιτια μας υγιείς .

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, καμία συγκάλυψη…

Επιβεβαιώνεται τραγικά ότι οι άνθρωποι χάθηκαν εξαιτίας των εγκληματικων πολιτικών επιλογών. Οι ευθυνες ανήκουν στις κυβερνήσεις που με την κοινή στρατηγική τους κατατμησαν και παρέδωσαν τον ΟΣΕ στα επιχειρηματικά συμφέροντα που για θεό τους έχουν το κέρδος. Η ίδια πολιτική που εφαρμόζουν και στις αστικές συγκοινωνίες εδω και χρόνια και την παραδίδουν σε ιδιώτες και εργολάβους, με κακοσυντηρημενα οχήματα και άθλιες συνθήκες μετακίνησης και εργασίας.

Βασικοι υπεύθυνοι είναι οι κυβερνήσεις, η hellenic train, η Τραινοσε.

Έχουμε και χρέος να μην επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί το έγκλημα. Το χρωστάμε στις οικογένειες των θυμάτων, των τραυματιών, των αθώων ανθρώπων που χάθηκαν άδικα, των νέων παιδιών.
Έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με τις ζωές των οικογενειών μας, των παιδιών μας.

Εκεινοι μετρούν κέρδη και ζημιές
κι εμείς ανθρώπινες ζωές

Στηριζουμε την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των Σιδηροδρομικων και καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγούμε στο δρόμο, να γίνει η οργή μας φωνή για τους νεκρούς.
Την Κυριακή στις 11.00 στο Σύνταγμα. Σημείο συνάντησης των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες στην αφετηρία του 040, φιλελληνων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός