Στάση Εργασίας στις 6 Απρίλη και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 12:00



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ    4-4-2023

Στάση Εργασίας στις 6 Απρίλη και συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΣΘ στις 12:00

Συνάδελφοι-σσες, κάθε φορά που εμείς οι εργαζόμενοι ζούμε ένα νέο επεισόδιο στο σίριαλ που λέγεται «εργασιακά δικαιώματα» και «συγκοινωνία της πόλης» θυμόμαστε την απόφαση της Γ. Συνέλευσης μπροστά από τη ΔΕΘ όταν αναστείλαμε τις τότε κινητοποιήσεις….
Πέρασαν 6 μήνες και ακόμα περιμένουμε την εφαρμογή της ΣΣΕ καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Θα περάσουν τόσοι, και άλλοι τόσοι, περιμένοντας να προσληφθούν οδηγοί και τεχνίτες, να επισκευαστούν οι σοβαρές και επικίνδυνες βλάβες των λεωφορείων (π.χ. άνοιγμα πορτών κατά την κίνηση/μπλοκαρίσματα κλπ), να φτιαχτούν τα καθίσματα των οδηγών, να καλυτερέψει συνολικά η συγκοινωνία…..

Το τελευταίο επεισόδιο στην πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών είναι η παράδοση -μέσω ΟΣΕΘ- του ελέγχου κομίστρου σε ιδιωτική εταιρία που σημαίνει ότι ακόμα ένα κομμάτι της συγκοινωνίας κόβεται και ιδιωτικοποιείται με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν με χαμηλούς μισθούς και την αύξηση την εντατικοποίησης της εργασίας τόσο για αυτούς όσο και για τους εναπομείναντες ελεγκτές κομίστρου του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ.

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Οργανισμού τη Δευτέρα 3/4 οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συζητήσαν τα βασικά σημεία της συνέντευξης τύπου που θα δώσει το Συνδικάτο την Πέμπτη 6/4 κατά τη διάρκεια της Στάσης Εργασίας ορισμένα εκ των οποίων είναι :
• Προσλήψεις προσωπικού οδηγών και τεχνιτών
• Λειτουργική κατάσταση και ασφάλεια των λεωφορείων
• Συντήρηση των λεωφορείων της εταιρίας leasing και του ΟΑΣΘ
• Το μέλλον του Οργανισμού
• Λεωφορειολωρίδες και συγκοινωνιακά προβλήματα

Επίσης ως ΔΑΣ και στο έκτακτο Δ.Σ. της Κυριακής θέσαμε ξανά το ζήτημα του αποκλεισμού των συναδέλφων στη συντήρηση, στον έλεγχο κ.α. από τη ΣΣΕ και ζητήσαμε συμπληρωματική ΣΣΕ που να περιλαμβάνει επιπλέον ποσά για να πάρουν και αυτοί τροφεία όπως και οι οδηγοί έστω και αν είναι μικρότερο το ποσό.
Συνάδελφοι, κατανοούμε την αγανάκτηση και όσων εξαιρέθηκαν από την ΣΣΕ.
Επίσης κατανοούμε τη δυσαρέσκεια από την αναμονή της εφαρμογής της ΣΣΕ που όλο και αναβάλλεται και πάει πιο πίσω.
Η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια αυτή πρέπει να εκφραστεί με τη συμμετοχή όλων μας στην συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του Οργανισμού.
Η απαξίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων βολεύει αυτούς που όταν η ΔΑΣ προτείνει απεργίες λένε ότι : «οι εργαζόμενοι δε συμμετέχουν» !
Επίσης βολεύει και την κυβέρνηση που μετά το έγκλημα των Τεμπών θέλει ησυχία για να κάνει τον προεκλογικό της αγώνα και δεν θέλει εικόνες και ρεπορτάζ με τους εργαζόμενους στις μεταφορές να διαμαρτύρονται στο δρόμο για την άσχημη κατάσταση στη συγκοινωνία.
Ας της χαλάσουμε τα σχέδια και να μην αφήσουμε η μνήμη των παιδιών που χάθηκαν τόσο άδικα να ξεχαστεί !!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως απόψεων και θέσεων να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ
την Πέμπτη 6-4-2023 στις 12:00.

Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί!
Φθηνή, Αξιόπιστη, Ασφαλή Συγκοινωνία για το λαό !
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΣΘ

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός