Σύγκλιση Δ/Σ με θέμα το νομοσχέδιο Γεωργιάδη



8-9-2023

Προς το ΔΣ της ΕΝΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΗΛΠΑΠ
Θέμα: Σύγκλιση Δ/Σ με θέμα το νομοσχέδιο Γεωργιάδη

Συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε η κυβέρνηση έχει φέρει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που επί της ουσίας καταργεί το δώρο, νομιμοποιεί τις 13 ώρες δουλειά την ημέρα, την εξαήμερη εργασία, αφήνει τον εργοδότη να καθορίζει την άδεια του εργαζόμενου, προστατεύει την απεργοσπασία και άλλες ακόμα διατάξεις, ως συμπλήρωμα του νόμου Χατζηδάκη.

Το νέο αυτό έκτρωμα πρέπει να μην ψηφιστεί, να μην περάσει και να μείνει σκέψη, ούτε καν στα χαρτιά όπως ο νόμος Χατζηδάκη από την πάλη των εργαζομένων.
Από την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσμα που σας αποστείλαμε σας καλέσαμε να πάρουμε μέρος στην πρώτη κινητοποίηση σωματείων στο υπουργείο εργασίας, που ήταν για την Παρασκευή 01/09/23 αλλά και να ορίσουμε γενική συνέλευση για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μας, μέλη του σωματείου.
Σας τονίζουμε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να φέρει σύντομα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο και για αυτό δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Σας καλούμε να ορίσετε άμεσα Δ/Σ ώστε να αποφασίσουμε την αντίδραση μας στις προθέσεις της κυβέρνησης.

<<Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου>>

Για την ΔΑΣ ΗΛΠΑΠ
ΓΚΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΩΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός