ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. Η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ



26 Σεπτέμβρη 2023

Συνάδελφοι- συναδέλφισσες
Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που μετέτρεψαν μαζικά την στάση εργασίας, σε 24ωρη απεργία αλλά και την συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, κόντρα στη προσπάθεια της ΟΣΥ να τρομοκρατήσει για άλλη μια φορά με τα δικαστήρια της, αλλά και κόντρα στον απεργοσπαστικό ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι αποτελεί στήριγμα της εργοδοσίας και της κυβέρνησης.

Με τη μαζική μας συμμετοχή δώσαμε απάντηση σε κυβέρνηση και εργοδοσία και κάνουμε σαφές ότι και αυτός ο νόμος πρέπει να πάει στα σκουπίδια.

Τούς το δηλώνουμε ξεκάθαρα: ΚΑΤΩ τα ΞΕΡΑ σας από το 8ωρο, το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στην ΑΠΕΡΓΙΑ, και τους ΑΓΩΝΕΣ. Ξέρουμε καλά πως να περιφρουρούμε τους αγώνες μας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε δικαιώματα στην εργασία μας. Μισθούς που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, ανθρώπινα ωράρια με βάση τις τεράστιες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας ώστε να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, με ωράρια που να μην μας σακατεύουν.

Όσο και αν ξεδιάντροπα προκαλούν το αίσθημα όλων εμάς ότι νομοθετούν το 13ώρο για να περνάμε καλύτερα, για να μπορούμε να αγοράσουμε καινούργιο αυτοκίνητο, εμείς κάνουμε σαφές ότι αυτή η κινητοποίηση είναι αρχή για νέες μαζικότερες, ώστε να ακυρωθούν στην πράξη οι σχεδιασμοί την κυβέρνησης και της ΟΣΥ που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους, να ξεχάσουμε το 8ωρο και να ζούμε για να δουλεύουμε με ευέλικτες-εργασιακές σχέσεις ομηρίας, για να δουλεύουμε παράλληλα σε άλλους εργοδότες για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια..

Σε μια περίοδο που επιδεινώνεται ραγδαία η ζωή όλων μας, που οι οικογένειες μας γονατίζουν από την ακρίβεια, μας πετάνε ξεροκόμματα, κουπόνια και τζούφιες τριετίες.
Σε μια περίοδο που Fund και τραπεζίτες κάνουν πάρτι με την ευλογία της κυβέρνησης και 100ντάδες συνάδελφοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους
Σε μια περίοδο που ο χάρτης έχει γίνει «μπλε» από τις πλημμύρες και χιλιάδες εργαζόμενοι συνάδελφοι έχουν χάσει το βιός τους και είναι παρατημένοι στο έλεος τους.
Σε μια περίοδο που βαθαίνει η ιδιωτικοποίηση στις αστικές συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, στην ΕΥΔΑΠ κλπ.

Την ίδια περίοδο, έρχεται η επιτυχία της απεργίας και δίνει αισιόδοξο μήνυμα για κλιμάκωση τη μάχης κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», κόντρα στην αλητεία κάθε Υπουργού, κάθε διευθυντικού στελέχους που δεν θυμούνται τι σημαίνει να ζεις με το ενιαίο μισθολόγιο.

Αυτήν την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη την ενότητα και τη συσπείρωση, την συμμετοχή στο συλλογικό αγώνα μέσα από το σωματείο μας για να βάλουμε φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και να διεκδικήσουμε την ζωή που μας κλέβουν.

Συσπείρωση που απαιτεί άλλη κατεύθυνση για το Σωματείο μας, με ΔΣ που οργανώνουν τη πάλη μας και διεκδικούν.

Εμπόδιο στην στάση της ΓΣΕΕ , των παιδιών της εργοδοσίας και της κυβέρνησης μπορεί να μπει μέσα από την άνοδο των ταξικών δυνάμεων με περισσότερους συμβούλους στο ΔΣ του σωματείου, ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Οργανώνουμε τη πάλη και δυναμώνουμε τη ΔΑΣ για ένα αγωνιστικό Σωματείο, κάστρο αγώνα και αλληλεγγύης.
 

Διεκδικούμε :

▪ ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις αντίστοιχες των αναγκών μας. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
▪ Κανένα σπίτι συναδέλφου στα χέρια τραπεζίτη
▪ Έξω τα ιδιωτικά συμφέροντα από τις αστικές συγκοινωνίες.
▪ Προσλήψεις προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγνώριση της προϋπηρεσίας των συναδέλφων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός