ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΛΠΑΠ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΨΑΛΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ



2 Νοέμβρη 2023

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΗΛΠΑΠ
ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΨΑΛΙΔΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ

Συνάδελφοι εδώ και χρόνια με συνεχείς παρεμβάσεις μας ζητάμε να μπει ψαλίδι στην Συγγρού για να μην θρηνήσουμε συνάδελφο που κατεβαίνει μέσα στα σκοτάδια , θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα, προκειμένου να βάλει κεραίες στο δίκτυο. Καμία ενέργεια δεν έχει κάνει η διοίκηση βρίσκοντας κάθε τόσο διάφορες και ασήμαντες δικαιολογίες.

Στον αντίποδα, πριν λίγες μέρες, σε μηδέν χρόνο έστησαν ολόκληρο δίκτυο για χάρη του τουριστικού προϊόντος και των ξενοδοχειακών ομίλων και απαγόρευσαν την διέλευση των τρόλεϊ από την Όλγας στέλνοντας τα μέσω Καλλιρρόης- Βούρβαχη-Συγγρού βάζοντας σε ταλαιπωρία οδηγούς και επιβάτες.
Σχεδιασμός, κομμένος και ραμμένος στα συμφέροντα του κεφαλαίου που θέλει την Αθήνα αμιγώς τουριστικό περιβάλλον, μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες μετακίνησης των εργαζομένων που μένουν στην πόλη οι οποίοι καλούνται τώρα με τα λιγοστά οχήματα που θα χάνονται μέσα στην κίνηση της Καλλιρρόης και της Βούρβαχη να βλέπουν το τρόλεϊ με το κιάλι.

Από την άλλη η ΔΑΚΕ, που πλειοψηφεί στο σωματείο μας, πουλάει νέα κοροϊδία ότι τάχα επεκτείνεται το δίκτυο ή ότι κάνουν ψαλίδια για να μας διευκολύνουν στα γυρίσματα.
Είναι οι ίδιοι που έχουν συμβάλει όλο το προηγούμενο διάστημα στη συνεχή απαξίωση του συγκοινωνιακού έργου των τρόλεϊ και των υποδομών, από κοινού με τις παρατάξεις ΣΑΚ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, παρά τα παχιά λόγια που λένε στους εργαζόμενους.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν είδαμε ίχνος αντίδρασης από το προεδρείο, ούτε έστω μία επιστολή διαμαρτυρίας.
Στέκονται ζυγισμένοι στοιχισμένοι πίσω από τα θέλω των ξενοδόχων, της κυβέρνησης και της Ο.ΣΥ.

Έτσι το επιτελικό κράτος λειτουργεί ταχύτατα και γενναιόδωρα όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των λίγων, αλλάζουν δίκτυα σε ένα βράδυ, βγάζουν δρομολόγια σε χρόνο μηδέν αλλά όταν πρόκειται για τις ανάγκες μετακίνησης του λαού, την ασφάλεια των εργαζομένων δεν κάνουν τίποτα διότι λογίζεται ως κόστος.
Για μια ακόμη φορά καλούμε την εταιρεία να δώσει άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Σε διαφορετική περίπτωση έχει την κύρια ευθύνη για ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Δεν θα ανεχτούμε το πάμε και όπου βγει.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να μην κατεβαίνουν από το όχημα στην Συγγρού και να βάζουν κεραίες σε ασφαλές σημείο η στο τέρμα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός