ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ.



14-3-2024

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Η διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ προχωράει και τα προεδρεία των σωματείων εξακολουθούν να αφήνουν τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Αρνούνται να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις ενημέρωσης και διαμόρφωσης του διεκδικητικού πλαισίου. Αυτή ακριβώς η στάση των προεδρείων είναι που δίνει αέρα στους σχεδιασμούς της διοίκησης για μια Συλλογική Σύμβαση χωρίς αυξήσεις στους μισθούς, μία ΣΣΕ που όχι μόνο δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες μας αλλά δεν ανακουφίζει ούτε στο ελάχιστο τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους από τα δυσβάσταχτα βάρη που έχουν επωμιστεί από την έκρηξη της ακρίβειας.

Εκμεταλλευόμενη η εταιρεία τις συντεχνιακές λογικές που εκφράζονται, έφτασε στο σημείο να συμπεριλάβει άρθρο στην υπό διαπραγμάτευση ΣΣΕ που συνδέει άμεσα και ρητά τις απολαβές μας με την επίτευξη των στόχων της. Τους ξεκαθαρίζουμε, είμαστε εργαζόμενοι και όχι συνεργάτες με τη διοίκηση. Δουλεύουμε και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες, με ελλείψεις σε προσωπικό, συρμούς και ανταλλακτικά και απαιτούμε να πληρωνόμαστε τον μισθό μας χωρίς αστερίσκους, χωρίς προϋποθέσεις. ‘Έναν μισθό, ο οποίος πρέπει να ανταποκρίνεται στις διευρυμένες ανάγκες μας όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Το σχέδιο ΣΣΕ της διοίκησης κινείται εντός των πλαισίων των μνημονιακών νόμων του ενιαίου μισθολογίου, την ώρα που οι κυβερνήσεις από το 2018 και μετά διαλαλούν σε κάθε τόνο πως έχουμε βγει από τα μνημόνια. Συνάδελφοι, όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι ενώ διατίθενται δισεκατομμύρια ευρώ για Νατοϊκούς εξοπλισμούς, στρατιωτικές αποστολές 3500 χλμ. μακριά από τα σύνορα της χώρας μας, φοροαπαλλαγές και προνόμια σε εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομηχάνους, για εμάς και τις οικογένειές μας, επιφυλάσσουν ψίχουλα και αυτά με την προϋπόθεση να μας ξεζουμίσουν.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι το σχέδιο της ΣΣΕ που κατέθεσε η εργοδοσία συνολικά κινείται στη λογική του κόστους – οφέλους, θυσιάζοντας τις ανάγκες μας και τις ζωές μας στο βωμό της επίτευξης των στόχων της. Ιδιαίτερα το απαράδεκτο άρθρο που συνδέει την καταβολή οποιουδήποτε ποσού με την ικανοποίηση των Δεικτών Παραγωγικότητας που προβλέπονται στη σύμβαση μεταξύ ΟΑΣΑ και ΣΤΑΣΥ πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα.

ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

Να συνεχίσουμε στο δρόμο που άνοιξε η μεγάλη απεργία στις 28 Φλεβάρη με χιλιάδες απεργούς, ανάμεσα στους οποίους και οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. που απαίτησαν ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στο μισθό και όχι ψίχουλα κι αυτά υπό προϋποθέσεις και συνδεδεμένα με τους στόχους της εταιρείας.

Να διεκδικήσουμε Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στο μισθό που θα απαντάνε στην ακρίβεια που εξαφανίζει το εισόδημά μας, με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, λιγότερες ώρες δουλειάς και περισσότερες ημέρες ξεκούρασης, με μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας.

Άμεση σύγκληση Γενικής Συνέλευσης διαμόρφωσης αγωνιστικού – διεκδικητικού πλαισίου για ΣΣΕ με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις
Καμία σύνδεση του μισθού μας με τους στόχους και τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός