ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.



13-7-2024

Την Παρασκευή 12 Ιούλη 2024 , εκλεγμένοι συνδικαλιστές με τη Δ.Α.Σ.- Ο.Α.Σ.Α., πραγματοποίησαν παρέμβαση στη Διεύθυνση συγκοινωνιακού έργου και στη Διεύθυνση έργων για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν αυτές τις μέρες στην αφετηρία της πλατείας Καραϊσκάκη στον Πειραιά.

Αναφέραμε ότι εδώ και μέρες στην καντίνα δεν υπάρχει νερό και δεν λειτουργούν τα κλιματιστικά. Και όλα αυτά σε συνθήκες παρατεταμένου καύσωνα. Και σαν να μην έφταναν αυτά, στην καντίνα δεν υπάρχουν ούτε καρέκλες ούτε τραπέζια. Δηλαδή οι εργαζόμενοι, τα λίγα λεπτά ανάπαυλας που έχουν μεταξύ των ατελείωτων δρομολογίων πρέπει να ψήνονται όρθιοι. Για το νερό, μάς ενημέρωσαν ότι μετά από μέρες, επανήλθε το προηγούμενο απόγευμα.

Απαιτήσαμε να αποκατασταθεί η βλάβη ή να αντικατασταθούν τα κλιματιστικά και να εξοπλίσουν με καρέκλες και τραπέζι την καντίνα ΑΜΕΣΑ.

Τους ξεκαθαρίσαμε ότι είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση που όχι μόνο φανερώνει την απαξίωση των συναδέλφων μας αλλά βάζει και σε κίνδυνο την υγεία τους και τη ζωή τους, σε συνθήκες καύσωνα όπως αυτές που επικρατούν αυτές τις μέρες.

Ταυτόχρονα αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων αντιμετωπίζεται ως κόστος, από τη διοίκηση και την κυβέρνηση. Τους τονίσαμε ιδιαίτερα ότι ενώ η διοίκηση και η κυβέρνηση στήνουν φιέστες για τα ηλεκτρικά λεωφορεία, από τα οποία μάλιστα κυκλοφορεί μόλις το 1/3 αυτών που προμηθεύτηκε η εταιρία, και προπαγανδίζουν σε κάθε τόνο, «τη μετάβαση των αστικών συγκοινωνιών στο μέλλον», οι ίδιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε το παρόν για τους εργαζόμενους που η βάρδιά τους καθημερινά έχει μετατραπεί σε Γολγοθά.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, απέναντι στη συνεχιζόμενη εγκατάλειψη των εργαζομένων από την κυβέρνηση και τη διοίκηση, απέναντι στις άθλιες συνθήκες εργασίας, υγιεινής και ασφάλειας που έρχονται να προστεθούν στους πετσοκομμένους μισθούς που τους εξαφανίζει η ακρίβεια μέσα σε λίγες μέρες δημιουργώντας μια βάναυση καθημερινότητα, υπάρχει μόνο μία απάντηση:

Η οργάνωση του αγώνα και η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας σ’ αυτόν.

Για να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση, ώστε να αντιληφθούν κυβέρνηση και διοίκηση ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και να διεκδικούν αποφασιστικά την κάλυψη των αναγκών τους.

Για αυτό είναι αναγκαίο, την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΛΗ 2024 στις 10:00 το πρωί να είμαστε ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός