Μαζική και μαχητική συγκέντρωση των συνταξιούχων για την Υγεία



Συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία στο υπουργείο Υγείας έκαναν το πρωί της Τετάρτης οι συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τωνΣυνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ.

Οι συνταξιούχοι διαδήλωσαν για την κατάσταση στην υγεία που σήμερα έχει φτάσει στο απροχώρητο, με συνθήματα όπως «Οι κόκκινες γραμμές σας είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Με ψίχουλα και ψέματα δε θα συμβιβαστούμε, όλα τα κλεμμένα τα διεκδικούμε» και «Δώστε λεφτά για την Υγεία – Κάτω τα χέρια απ’ τα νοσοκομεία». Αντιπροσωπεία επέδωσε στον υπουργό Υγείας, Π. Κουρουμπλή, υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία θα συζητηθούν σε συνάντηση που θα έχουν στις 27 Ιούνη.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων. Κατήγγειλαν ότι η Υγεία που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό για το λαό, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, έχει γίνει προσοδοφόρο εμπόρευμα για τα μεγαθήρια της υγείας, με τεράστιο κόστος για τα ταμεία και τους ασφαλισμένους. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Τόνισε πως στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης και «εταίρων» βρίσκονται και σήμερα, όπως πάντα, περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις φόρων, μείωση κοινωνικών δαπανών, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Κάλεσε τους συνταξιούχους σε ετοιμότητα μπροστά στις αντιλαϊκές εξελίξεις και διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 23 Ιούνη, με πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο αγώνας μας είναι δίκαιος γιατί είναι αγώνας της εργατικής τάξης που μόχθησε, που πάλεψε, και τους έχει όλους πληρωμένους. Και τώρα θέλουν να μας πάρουν και αυτά που έχουμε για τις στοιχειώδεις μας ανάγκες», σημείωσε ο Δ. Κουμπούρης μιλώντας στους συνταξιούχους έξω από το υπουργείο και πρόσθεσε: «Απαιτούμε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της Υγείας τώρα, είναι άμεση ανάγκη. Εμείς δε δεχόμαστε καμία διαπραγμάτευση για τα δικαιώματά μας».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός