Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας από την Επιτροπή Αγώνα Ηθοποιών



kinhtopoihsh-hthopoion-2

Παράσταση διαμαρτυρίας από εργαζόμενους και άνεργους ηθοποιούς πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 25 Μάη στο υπουργείο Εργασίας, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Ηθοποιών. Η κινητοποίηση έγινε με στόχο την αποκατάσταση της Συλλογικής Σύμβασης και ειδικότερα την επαναφορά της διαιτησίας και της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ, τη δυνατότητα υπογραφής ΣΣΕ στα κρατικά θέατρα και με οικονομικούς όρους,την εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣ, αλλά και ειδικά μέτρα που πρέπει να παρθούν για τους άνεργους ηθοποιούς, τη στιγμή που η ανεργία στον κλάδο φτάνει το 90%.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Ηθοποιών αναφέρει:

«Ο δρόμος για την αποκατάσταση της Συλλογικής μας Σύμβασης δεν θα είναι εύκολος, χρειάζεται επιμονή και αποφασιστικότητα με μέτωπο τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και στην εργοδοσία, που μέσω της εργοδοτικής της ένωσης (ΠΕΕΘ) μας καλεί να ξεχάσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Χρειάζεται να προσπεράσουμε στην πράξη τα εμπόδια που βάζει η ίδια η διοίκηση του Σωματείου στην οργάνωση του αγώνα του κλάδου, συμπόρευση και με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που αγωνίζονται. Όμως οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν».

Σύμφωνα με τον Δημήτρης Αντωνιάδη, μέλος της Επιτροπής Αγώνας Ηθοποιών, αυτό που προέκυψε από τη συνάντηση είναι ότι οι ηθοποιοί, εργαζόμενοι και άνεργοι, δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Γιατί, στο αίτημα για εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, το υπουργείο ουσιαστικά τους προέτρεψε να το ξεχάσουν. Στο αίτημα για υποχρεωτικότητα της σύμβασης, η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι αυτό θα ισχύει εκεί όπου η εργοδοτική ένωση εκπροσωπεί το 50+1%,  γεγονός που δεν ισχύει στον κλάδο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός