Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής: Καταγγελία για την άρνηση του υπουργείου να διενεργεθεί έλεγχος σε ναυπηγείο



Την άρνηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εργασίας και προέδρου της Μεικτής Επιτροπής Ελέγχου για την τήρηση των μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος να πραγματοποιηθεί έλεγχος από την Επιτροπή στο Ναυπηγείο «ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ» στη Σαλαμίνα καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Στο συγκεκριμένο ναυπηγείο είχε τραυματιστεί πριν δύο μέρες εργαζόμενος, ενώ εκτελούσε εργασίες υδροβολής και δεν δηλώθηκε από την επιχείρηση ως όφειλε.

Το αιτιολογικό από την πλευρά του εκπροσώπου του υπουργείου ήταν ότι δεν υπήρχε επίσημη καταγγελία για ατύχημα.

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας σημειώνει ότι λίγες μέρες μετά το εργοδοτικό έγκλημα στα ΕΛΠΕ, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις εργαζόμενους και τον τραυματισμό άλλων δύο και παρά τις εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, συνεχίζεται στην πράξη η ίδια κατάσταση με τους μηχανισμούς ελέγχου του υπουργείου.

«Το υπουργείο Εργασίας συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτική των προκατόχων του για την απαξίωση και διάλυση των Μεικτών Επιτροπών Ελέγχου, που αυτό άλλωστε επιδιώκει και η εργοδοτική πλευρά και με διάφορα προσχήματα και “νομικίστικα” τερτίπια, καθημερινά προσπαθεί να μπλοκάρει τη λειτουργία τους.

Επίσης για τις περισσότερες των παραβάσεων για την μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, που διαπιστώνει η Μεικτή Επιτροπή Ελέγχου, προσπαθούν να ρίξουν στα μαλακά τους υπεύθυνους.

Καλούμε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την πορεία του συνόλου των παραβάσεων που έχουν διαπιστωθεί από τις Μεικτές Επιτροπές τα τελευταία χρόνια».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός