Κινητοποιήσεις στις 16 Ιούνη στις αστικές συγκοινωνίες στη Στοκχόλμη



stokxolmh-kinhtopoihshΣτις 16 Ιούνη ξεκινούν κινητοποιήσεις από τα συνδικάτα στις αστικές συγκοινωνίες στη Στοκχόλμη με πρωτοβουλία του ταξικού συνδικάτου των εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης.

Οι κινητοποιήσεις αφορούν την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες με την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων, με αποτέλεσμα τον κίνδυνο στην ασφάλεια και εργατικών ατυχημάτων, ενάντια στην αύξηση των τιμών στα εισιτήρια που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα και ακόμα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις που συνεχίζονται και μπαίνει το αίτημα για ενιαίο δημόσιο φορέα στις δημόσιες συγκοινωνίες, χωρίς ιδιώτες και ενάντια στις ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Η καμπάνια, που ξεκίνησε το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Μετρό, στηρίζεται από τα Συνδικάτα στη Σταθερή Τροχιά, το Συνδικάτο Εργαζομένων στον Προαστιακό και στα Τοπικά Τρένα. Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων που καλύπτει τα λεωφορεία (στηρίζεται από τους σοσιαλδημοκράτες) αρνήθηκε να στηρίξει την καμπάνια και την κινητοποίηση, χωρίς να αναφέρει το λόγο, αλλά είναι γνωστό ότι αυτές οι ηγεσίες κάνουν ό,τι μπορούν για να σαμποτάρουν την οργάνωση και την αντίδραση των εργαζομένων, ιδίως αν την πρωτοβουλία την παίρνουν ταξικά συνδικάτα. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί οδηγοί λεωφορείων δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στη διαδήλωση στις 16 Ιούνη, με παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο κέντρο της Στοκχόλμης, στις 16 Ιούνη και ώρα 15.00 και θα ακολουθήσει πορεία στη Νομαρχία της Στοκχόλμης όπου θα παραδοθεί ψήφισμα των συνδικάτων.

Τα συνδικάτα καλούν όλους τους εργαζόμενους, νεολαία και συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την κινητοποίηση, μιας και το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών αφορά όλο το λαό.

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι των Συνδικάτων στο Μετρό, τον Προαστιακό, τα τοπικά τρένα και οδηγοί λεωφορείων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός