Νέα 24ωρη απεργία σήμερα από τους εργαζόμενους στη «Mellon»



Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 12 Ιούνη οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Mellon» σύμφωνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν υπογραφή συλλογικής σύμβασης με βάση τις ανάγκες τους, επαναφορά των μισθών και ένταξη όλων των εργαζομένων στην επιχειρησιακή σύμβαση.

Την Τετάρτη 10 Ιούνη οι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν απεργία, υλοποιώντας απόφαση της συνέλευσής τους.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο των εργαζομένων σημειώνει ότι «η απεργία είχε μεγάλη συμμετοχή, παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας με διάφορες μεθόδους να εκφοβίσει εργαζόμενους και να την σπάσει». Προσθέτουν ότι «την απεργία μας στήριξαν από νωρίς το πρωί το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού, οι σωματειακές επιτροπές της First Data, της PDS και της Eurobank, το Σωματείο Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής – Πειραιώς, άλλοι εργαζόμενοι από διάφορες εταιρείες και τράπεζες του κλάδου καθώς και από τη Λαϊκή Επιτροπή Πειραιά».

Το σωματείο καλεί όλους τους εργαζόμενους «σε μαζική συμμετοχή με αποφασιστικότητα και αυτοθυσία για τις δικές μας ανάγκες» και υπογραμμίζει:

«Όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των εργοδοτών. Να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Βασικό μας αίτημα παραμένει η υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης, που λήγει στο τέλος Ιουνίου, με βάση τα αιτήματα που έχουμε αποφασίσει σε Γενική μας Συνέλευση».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός