ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία των καθαριστών δημόσιων σχολείων στις 15 Ιούνη από τη ΔΑΣ



katharistries-dhmosion-sxoleionΚάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία καθαριστριών και καθαριστών δημόσιων σχολείων τη Δευτέρα 15 Ιούνη και στη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια απευθύνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» του κλάδου που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.

Όπως τονίζει, «οι μάσκες πέφτουν και ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός εμφανίζεται σε όλο του το μεγαλείο». Καταγγέλλει την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας (ΠΑΣΚΕ), που όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε κάθε προσπάθεια να υψώσει εμπόδια στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων του κλάδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι μάσκες πέφτουν για μια ακόμη φορά.

Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός εμφανίζεται σε όλο του το μεγαλείο.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» καταγγέλλει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων Αθήνας (ΠΑΣΚΕ) που όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε κάθε προσπάθεια να υψώσει εμπόδια στην οργάνωση των καθαριστριών με την άρνησή της να οργανώσει Γενική Συνέλευση και να πάρουμε απόφαση σαν σωματείο συμμετοχής στην απεργία της 15 Ιούνη, ενώ τώρα προχωρά σε νέα αποκαλυπτήρια.

Ενημερώνει με έγγραφό της σε ρόλο απεργοσπάστη:

Τους διευθυντές των διευθύνσεων, τους προϊσταμένους γραφείων Α΄ και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, τους διευθυντές σχολείων ότι το σωματείο δεν συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρυχτεί για τις 15 Ιούνη 2015.

Η ΔΑΣ καλεί τις εργαζόμενες να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

  • Να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία.

  • Να απαιτήσουμε τώρα από κυβέρνηση και εργοδοσία:

– Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, να μη γίνει καμία απόλυση.

– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

  • Να πάρουμε μαζικά μέρος στην απεργία και τη συγκέντρωση στις 15 Ιούνη που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία.

Διεκδικούμε:

– Υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, με επαναφορά στα 751 βασικό μισθό σαν βάση για αύξηση στην κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

– Υπογραφή εκ νέου κλαδικής Σύμβασης της Παροχής Υπηρεσιών με βασικό μισθό 920 ευρώ.

– Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο.

– Κατάργηση του ωρομίσθιου, της μερικής απασχόλησης. Μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

– Επαναφορά των βαρέων και ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Τη στάση της πλειοψηφίας του Σωματείου Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας επίσης καταγγέλλουν το Σωματείο Καθαριστριών Δημόσιων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων Πειραιά και το Συνδικάτο Καθαριστριών Αθήνας.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ !

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ στις 15 ΙΟΥΝΗ 12.00 μεσημέρι».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός