ΙΣΡΑΗΛ. «Ατύχημα» βάφτισε τη δολοφονία μικρών Παλαιστινίων



ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο Ισραήλ», φώναξε χτες ο Μοχάμεντ Μπακρ, πατέρας ενός εκ των τεσσάρων αγοριών που δολοφονήθηκαν πέρσι το καλοκαίρι από τις βόμβες των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων στην παραλία της Γάζας, ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο. Το ξέσπασμα οργής του Παλαιστίνιου πατέρα συνέβη όταν άκουσε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, την απόφαση ισραηλινού στρατοδικείου που χαρακτήριζε… «ατύχημα» τη σκόπιμη δολοφονία των παιδιών (όπως άλλωστε καταγράφηκε από σχεδόν όλο το διεθνή Τύπο)!

Η απόφαση του ισραηλινού στρατιωτικού δικαστηρίου ανέφερε έτσι ότι ο τραγικός θάνατος των παιδιών από τις βόμβες του ισραηλινού πλοίου, που τα παρακολουθούσε να παίζουν στην παραλία σε κοντινή απόσταση, «ήταν ατύχημα που δεν επηρεάζει τη νομιμότητα των στρατιωτικών ενεργειών στη Γάζα».

Ωρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, μία ρουκέτα από τα παλαιστινιακά εδάφη της Λωρίδας της Γάζας εκτοξεύτηκε προς τη μεριά του νότιου Ισραήλ δίχως να προκαλέσει τραυματίες, ή νεκρούς. Ηταν το πέμπτο παρόμοιο περιστατικό μέσα στις τελευταίες δύο βδομάδες.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός