Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται στις 15 Ιούνη οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων



Σε 24ωρη απεργία στις 15 Ιούνη κατέρχονται οι καθαρίστριες των δημόσιων σχολείων. Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Στην απεργία καλεί η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καθαριστών – καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εργολαβικών συνεργείων, και συμμετέχουν τα σωματεία ΠειραιάΛάρισαςΠάτρας και Μαγνησίας, το Συνδικάτο καθαριστών/ καθαριστριών ν. Αττικής και οι Επιτροπές Αγώνα Δημόσιων Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επίσης, την αλληλεγγύη τους εκφράζουν η Ομοσπονδία Γονέων Κηδεμόνων Αττικής, ο Δήμος Πετρούπολης, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία του κλάδου, ο Δήμος Εορδαίας υιοθετώντας ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Επιπλέον τη στήριξή του στον αγώνα των καθαριστριών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης διοργανώνοντας τη Δευτέρα στις 09:45 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο μαζί με τις συναδέλφους καθαρίστριες συγκέντρωση. Θα ακολουθήσει παράσταση διαμαρτυρίας στον Δήμαρχο. 

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών απαιτεί μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, Καμία απόλυση εργαζομένου, κατάργηση της μερικής απασχόλησης. Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές. Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο, να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία. Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών / στριών για καθαρά σχολεία. Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Καθαριστών/Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων και Εργολαβικών Συνεργείων

«Γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την κοροϊδία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δημιούργησαν το αίσχος των προσωρινά απασχολούμενων και ελάχιστα αμειβόμενων. Οι καθαρίστριες παραμένουμε σε καθεστώς ομηρίας, εκβιασμών, ψεύτικων υποσχέσεων, και με τη σημερινή κυβέρνηση. Σαν να μην πέρασε μια μέρα!

Ακόμα και η ανανέωση των συμβάσεων βρίσκεται στον «αέρα» και δεν διασφαλίζεται από κανέναν η δουλειά 8.500 συμβασιούχων καθαριστριών, που δουλεύουν στα σχολεία 10 και πλέον χρόνια!

Μας εμπαίζουν ξανά με τα ίδια τεχνάσματα (διαγωνισμός ΑΣΕΠ, μετάθεση ευθυνών, παραπομπή λύσης στο μέλλον, κ.ά.), συγκυβέρνηση, παλιοί και νέοι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα κανένας εργαζόμενος, καμία εργαζόμενη, να μη γνωρίζει τι «ξημερώνει» αύριο.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Συνδικάτων και Συνδικαλιστών δημιουργήθηκε από σωματεία και επιτροπές αγώνα καθαριστριών από όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε τη δικαίωση για ΟΛΕΣ τις καθαρίστριες που δουλεύουν κακοπληρωμένες σε άθλιες συνθήκες. Διεκδικούμε τη δικαίωση για τις 2.000 περίπου καθαρίστριες αορίστου χρόνου, που δουλεύουν με μερική απασχόληση από μισή έως 4 ώρες, τις 8.500 συμβασιούχους που ουσιαστικά δεν έχουν στον ήλιο μοίρα από τις απανωτές συμβάσεις, την απληρωσιά, την αβεβαιότητα για το αύριο, τις 2.500 καθαρίστριες αορίστου χρόνου, 8ωρες, που κάνουν πλέον όλες τις δουλειές, ακόμα και την καθαριότητα των νεκροταφείων, μετά την ένταξή τους στους δήμους.

15 Ιούνη: Απεργούμε και βγαίνουμε στον δρόμο!

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, καμία απόλυση εργαζομένου, κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές.
  • Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτήριο (νοσοκομεία, πανεπιστήμια, κ.ά.), να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία.
  • Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών / στριών για καθαρά σχολεία.
  • Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Καμία σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Καθαριστών/Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων & Εργολαβικών Συνεργείων καλεί:

Όλες τις καθαρίστριες των δημοσίων σχολείων, των εργολαβικών συνεργείων, να πάρουν μέρος στην απεργία, και στη συγκέντρωση της Αθήνας. Τώρα να ακουστεί δυνατά η δική μας φωνή!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Παρά τα παχιά προεκλογικά λόγια για κατάργηση των εργολαβικών συνεργείων, μονιμοποίηση των καθαριστριών, μέχρι και η ανανέωση των σημερινών συμβάσεων της ντροπής, έγινε ως τον Δεκέμβρη του 2015, δηλαδή ούτε καν για όλη τη σχολική χρονιά!!!

Ξέρουμε ότι μόνο με αγώνα θα κρατήσουμε τη δουλειά μας.

Ο αγώνας μας αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους γονείς που έχουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία. Αφορά τους εκπαιδευτικούς. Για να είναι καθαρά τα σχολεία, πρέπει να υπάρχουν καθαρίστριες που να δουλεύουν σε ανθρώπινες συνθήκες, και να αμείβονται όπως αξίζει στη βαριά και ανθυγιεινή δουλειά τους. Όχι με ψίχουλα!

Όλοι μαζί στον αγώνα

Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, Εργαζόμενοι στους Δήμους, Σύλλογοι Γονέων, Σύλλογοι εκπαιδευτικών

Η μόνη ρεαλιστική λύση που απαντάει τόσο στις εργασιακές μας ανάγκες όσο και στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, είναι η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός