ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών



katharistries-dhmosion-sxoleionΑντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε σήμερα 15 Ιούνη στη συγκέντρωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των καθαριστριών, εκφράζοντας την αλληλεγγύη των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και συνδικάτων στον αγώνα τους που αφορά όλη την εργατική τάξη. Η ΕΓ του ΠΑΜΕ απαιτεί από την κυβέρνηση τώρα την υλοποίηση των αιτημάτων τους που είναι:

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών, με πλήρη και σταθερή εργασία και πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανανέωση όλων των συμβάσεων για όλη τη χρονιά, καμία απόλυση εργαζόμενου, κατάργηση της μερικής απασχόλησης.

Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται. Κανένας μεγαλοεργολάβος καθαρισμού ή συνεργείο μέσα στα σχολεία και σε κάθε δημόσιο κτίριο. Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι από το κράτος με πλήρη και σταθερή εργασία. Όχι στην εντατικοποίηση της δουλειάς, μαζικές προσλήψεις καθαριστών / καθαριστριών για καθαρά σχολεία. Επαναφορά των Βαρέων Ανθυγιεινών ενσήμων για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο. Καμία Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και στο χώρο αυτό. 

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός