Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «Αφοί Κωνσταντακάτου»



kwnstantakatou

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας συμπαραστέκεται στον πολύμηνο και δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της επιχείρησης «Αφοί Κωνσταντακάτου» που είναι σε εξέλιξη.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα που ξεπερνούν τους 7 μήνες και τις αποζημιώσεις τους που παράνομα ο εργοδότης δεν τους έχει καταβάλει.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση πρόσφατα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης που εκδικάστηκε και εκκρεμεί η απόφαση.

Η επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου» ήταν ένα από τα μονοπώλια της αγοράς στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό στο κλάδο του εμπορίου. Ωστόσο προχώρησε στο κλείσιμο των καταστημάτων της, αφήνοντας δεκάδες εργαζόμενους απλήρωτους και χωρίς δουλειά.

Η επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους είχε ξεκινήσει πριν χρόνια με κλείσιμο των καταστημάτων της, με απολύσεις, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών που έφταναν το 45% σε ορισμένους εργαζόμενους, στη λογική να σωθεί η εταιρεία.

Το Σωματείο Εργαζομένων στην επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου» διεκδικεί: Τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις τους. Έκτακτο βοήθημα από ΟΑΕΔ.

Παράλληλα το Επιχειρησιακό Σωματείο καλεί σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 21 Ιούνη στις 10.30 π.μ. στα γραφεία της Ένωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27 – 5ος ορ.).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός