Απεργία των ναυτεργατών στις 30 Ιούνη, κάλεσμα απο ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,ΠΕΕΜΑΓΕΝ



kabala_naftergatesΣε 24ωρη απεργία την Τρίτη 30 Ιούνη κατέρχονται οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων.

Η απόφαση πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, στην οποία τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ ανέδειξαν ότι η απεργία αποτελεί συνέχεια του μαζικού συλλαλητηρίου στις 11 Ιούνη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την ριζική αντίθεση των ναυτεργατών και γενικότερα των εργαζομένων ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή συμφωνία που προωθείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με ΕΕ – ΕΚΤ – ΔΝΤ, για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.

Σε ανακοίνωσή τους τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία επισημαίνουν:

«Η οργάνωση και προετοιμασία του απεργιακού αγώνα να γίνει υπόθεση του κάθε ναυτεργάτη, εν ενεργεία και συνταξιούχου. Να αγωνιστούμε ενάντια στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που διευρύνεται σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε συνδυασμό με τη διόγκωση της ανεργίας, ενάντια στην απλήρωτη εργασία, για ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες, με οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες, ενάντια στη φοροεπιδρομή του εισοδήματος της εργατικής – λαϊκής οικογένειας».

Παράλληλα καλούν τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν στην οργανωτική σύσκεψη την Πέμπτη 25 Ιούνη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός