Νιγηρία: Συνεχίζονται οι επιθέσεις αυτοκτονίας από τη Μπόκο Χαράμ



nigeria-abuja-epithesi-aytoktoniasΔύο βομβίστριες αυτοκτονίας σκότωσαν τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 16 στην πόλη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας Μπόρνο της βορειοανατολικής Νιγηρίας χθες, διαπράττοντας μια επίθεση που προστίθεται σε μια μακρά σειρά παρόμοιων ενεργειών, την ευθύνη για τις οποίες οι αρχές αποδίδουν σε ισλαμιστές.

Οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να μπουν σε ένα νοσοκομείο, αλλά όταν τις σταμάτησαν φρουροί στην πύλη αποφάσισαν να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες, είπαν αυτόπτες μάρτυρες. Μια πηγή στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πολιτείας Μπόρνο στο Μαϊντουγκούρι επιβεβαίωσε ότι μεταφέρθηκαν εκεί τρεις σοροί και 16 τραυματίες από την επίθεση.

Πάνω από 100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου σημειώνεται έξαρση των βομβιστικών επιθέσεων, κυρίως στο Μαϊντουγκούρι.

Οι αρχές θεωρούν ότι για την επίθεση ευθύνεται η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, προπύργιο της οποίας είναι το Μπόρνο.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός