Δράμα: Σύσκεψη αύριο Σάββατο για τη σύσταση Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης



Logo PAME2Σε πλατιά σύσκεψη για τη σύσταση Επιτροπής Λαϊκής Αλληλεγγύης καλεί σωματεία και συλλόγους της Δράμας η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ το Σάββατο 11 Ιούλη στις 8.30 μ .μ. στο θεατράκι της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως τονίζει: «Δεν μπορούμε να έχουμε, πλέον, αυταπάτες ότι το οικονομικό σύστημα που λέγεται καπιταλισμός μπορεί να λύσει έστω τα πιο βασικά προβλήματα της λαϊκής οικογένειας. Ας μη περιμένουμε με τα χέρια ψηλά. Οφείλουμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να αποδείξουμε πως, κόντρα στους καιρούς, δεν θα μείνει αβοήθητος κανένας γείτονας ή συνάδελφος. Θα αποδείξει και αυτός μαζί μας πως εμείς έχουμε τη δύναμη.

Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση. Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας, καθώς και την υλική βοήθειά μας να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές».

Το πλαίσιο των άμεσων διεκδικήσεων είναι:

– Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!

– Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή Υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

– Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.

– Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

– Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

– Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός