Μoto GP: Νικητής ο Μαρκ Μάρκες



Είναι δεδομένο ότι είναι μια από τις αγαπημένες του πίστες και το απέδειξε για ακόμη μια φορά. Ο λόγος για τον Μαρκ Μάρκες, ο οποίος στο Σάχσενρινγκ της Γερμανίας πανηγύρισε νίκη για 6η διαδοχική σεζόν. Παράλληλα, έφτασε στα 21 ψηλότερα βάθρα στη χρονικά μικρή αλλά τεράστια βάσει επιτευγμάτων, καριέρα του!

Ο Καταλανός αναβάτης της Repsol Honda δεν κράτησε με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων τη θέση του, δηλαδή την πρώτη που του έδωσε η pole position. Ωστόσο, ανέκαμψε γρήγορα, προσπέρασε τον Χόρχε Λορένθο (Yamaha) και από εκεί και πέρα έκανε έναν μοναχικό αγώνα μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας, αφήνοντας τους υπόλοιπους διεκδικητές της πρωτιάς να δίνουν μεγάλη μάχη πίσω του.

Τελικά, αυτός που τερμάτισε δεύτερος ήταν ο ομόσταβλος και συμπατριώτης του, Ντάνι Πεντρόσα, ο οποίος κράτησε πίσω του τον Βαλεντίνο Ρόσι στην τρίτη θέση, παρόλο που ο πολύπειρος Ιταλός είχε ανέβει για κάποιους γύρους δεύτερος. Παρόλα αυτά, ο Ρόσι άνοιξε έστω και για 3 επιπλέον βαθμούς (179 έναντι 166) τη διαφορά του στην κατάταξη του πρωταθλήματος, σε σχέση με τον Λορένθο.

Ο τρίτος της βαθμολογίας, Αντρέα Ιανόνε (Ducati), περιορίστηκε στην 5η θέση, αφήνοντας κατά σειρά πίσω του τους Μπράντλεϊ Σμιθ (MonsterTech 3 Yamaha), Καλ Κράτσλοου (LCR Honda), Πολ Εσπαργκαρό (MonsterTech 3 Yamaha), Ντανίλο Πετρούτσι (Pramac Ducati), Αλέις Εσπαργκαρό (Suzuki), Μάβερικ Βινιάλες (Suzuki), Γιόνι Ερνάντες (Pramac Ducati), Έκτορ Μπαρμπερά (Avintia Ducati), Αλβάρο Μπαουτίστα (Gresini Aprilia) και Τζακ Μίλερ (LCR Honda), οι οποίοι συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη 15άδα.

Ο επόμενος αγώνας για το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP θα γίνει στις 9 Αυγούστου στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, αφού πρώτα έχει μεσολαβήσει η καλοκαιρινή διακοπή.

Η βαθμολογία των αναβατών (μετά από 9 αγώνες):

  1. Ρόσι 179

  2. Λορένθο 166

  3. Ιανόνε 118

  4. Μάρκες 114

  5. Ντοβιτσιόζο 87

  6. Σμιθ 87

  7. Πεντρόσα 67

  8. Κράτσλοου 66

  9. Π. Εσπαργκαρό 64

  10. Βινιάλες 57

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός