Εκ περιτροπής εργασία από τη Δευτέρα επιβάλλει η ΒΕΜΕΚΕΠ



volos-vemekepΣε εκ περιτροπής εργασία θέτει από την ερχόμενη Δευτέρα όλο το προσωπικό των 220 και πλέον εργαζομένων η ΒΕΜΕΚΕΠ. Επικαλείται προβλήματα από τα capital controls και έλλειψη πρώτων υλών.

Σε τριμερή συνάντηση που είχε γίνει μερικούς μήνες πριν, η εταιρία είχε δεσμευτεί ότι  «μετά τον Απρίλη, το εργασιακό καθεστώς στην επιχείρηση θα ομαλοποιείτο πλήρως και δεν θα υπήρχαν μονομερείς ενέργειες».

Η εταιρεία μεταλλικών και μηχανουργικών κατασκευών ΒΕΜΕΚΕΠ εδρεύει στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου και ασχολείται με μεγάλα έργα σε Νιγηρία, Σενεγάλη, Γερμανία, Βουλγαρία και Λιβύη.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή του χρόνου η εταιρεία είχε προχωρήσει στην απόλυση δύο εργαζομένων γιατί συμμετείχαν μαζί με όλους τους συναδέλφους τους στην πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη 2014. Παράλληλα, η εργοδοσία είχε αρχίσει να επιβάλει μονομερώς άδειες στους εργαζόμενους, απέλυσε συμβασιούχους, και προειδοποιούσε ότι θα προχωρήσει και σε «εκ περιτροπής» εργασία.

Τώρα προφασίζεται ότι από τα capital controls έχασε δύο δουλειές, και μεταφέρει τη ζημιά στην πλάτη των εργαζομένων. 

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός