Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού καταγγέλει απαράδεκτες πρακτικές οικονομικών συμβούλων εταιρειών



swmateio-xrhmatopistwtikouΤην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί στο χώρο των εταιρειών οικονομικών συμβούλων καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού και Συναφών Επιχειρήσεων ν. Αττικής.

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει: «Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η εταιρεία οικονομικών συμβούλων “ProfitPoint” που λίγο-πολύ ζητά από τους ενδιαφερόμενους για εργασία να την πληρώσουν με 200 ευρώ, με την υπόσχεση πως όταν θα προσληφθούν στην αμερικάνικη εταιρεία “OptimumInvest“ (με σύμβαση “αορίστου χρόνου” αλλά χωρίς ένσημα φυσικά!) θα τα πάρουν πίσω… Όλη αυτή την προκλητική πρακτική της την δικαιολογεί λέγοντας ότι ενώ η εκπαίδευση 15 ωρών κοστίζει 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, η “OptimumInvest”, που υποτίθεται ότι θα τους απασχολήσει, καλύπτει μόνο τα 1.800 ευρώ. Από την άλλη, όποιος πληρώσει τα 200 ευρώ δείχνει “ότι δεν έχει πάει για να τους κοροϊδέψει” αλλά πραγματικά επιθυμεί να εργαστεί!».

Το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει ως απαράδεκτες τις πρακτικές της «ProfitPoint», απαιτεί άμεσα το σταμάτημα τους και καλεί τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους του κλάδου να οργανώσουν από κοινού τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα. «Να παλέψουμε μαζί με τους εργαζόμενους όλων των κλάδων για μια ζωή που θα έχει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών και τραπεζιτών. Μια ζωή όπου η εργασία, η υγεία και η πρόνοια θα είναι δικαίωμα των εργαζομένων και όχι εμπόρευμα στα χέρια των εργοδοτών!».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός