Ο Δήμος Περάματος «κυνηγάει» τις καθαρίστριες των σχολείων



katharistries-peiraiaΠρωτεργάτης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) με δήμαρχο τον Γιάννη Λαγουδάκη – ο οποίος εμφανίζεται να συμπορεύεται με τη Λαϊκή Ενότητα του Π . Λαφαζάνη – όχι μόνο αποφάσισε την απόλυση των 20 καθαριστριών των σχολικών μονάδων, αλλά εξέδωσε και φιρμάνι προς τους διευθυντές των σχολείων, με το οποίο τους καλεί να πετάξουν έξω από τα σχολεία τις καθαρίστριες που διεκδικούν αγωνιστικά το δικαίωμα στη δουλειά.

Στο έγγραφο αυτό, η δημοτική αρχή εμφανίζει τις καθαρίστριες ως «επικίνδυνα στοιχεία», ικανά να προκαλέσουν από «κλοπές, φθορές» και «βανδαλισμούς» μέχρι «ατυχήματα εντός του σχολικού χώρου»! Το έγγραφο αυτό, το οποίο υπογράφεται από τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών, ήταν η «απάντηση» της δημοτικής αρχής στο δίκαιο αίτημα των καθαριστριών να ανανεωθεί η σύμβασή τους κανονικά και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε μόνιμης, σταθερής εργασίας, με πλήρη δικαιώματα.

Οι καθαρίστριες κατέθεσαν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που απέσπασε ο κλάδος τους με αγώνες το προηγούμενο διάστημα και προβλέπει το ελάχιστο, δηλαδή την ανανέωση της σύμβασής τους για φέτος, ενώ επικαλέστηκαν και τη δέσμευση που τους έδωσε προχτές, μετά από δυναμική παρέμβαση, η υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας, Ε. Κιάου, ότι θα βγει διευκρινιστική εγκύκλιος και πως από χτες θα έπρεπε οι καθαρίστριες να είναι κανονικά στα πόστα τους.

Ωστόσο, στο έγγραφό της προς τους διευθυντές, η δημοτική αρχή αναφέρει: «Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να έχουν εισέλθει εντός των σχολικών κτιρίων άτομα που είχαν σύμβαση με τις Σχολικές Επιτροπές, των οποίων η σύμβαση έχει λήξει. Προς ενημέρωσή σας και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία νέας σύμβασης, μοναδικοί υπεύθυνοι για τυχόν φθορές, κλοπές, βανδαλισμό, ατυχήματα εντός σχολικού χώρου, έλεγχο παρουσίας από το ΙΚΑ , οποιοδήποτε άλλο θέμα που έχει σχέση με την παρουσία τους, είναι οι διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων»!

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή, επιδιώκοντας με τη σειρά της την ανακύκλωση της ανεργίας, βάζοντας τους εργαζόμενους να σκοτώνονται για μια θέση εργασίας των 300 ευρώ, από τις 27 Αυγούστου έχει αναρτήσει προκήρυξη για την πρόσληψη καθαριστριών, στη θέση αυτών που θέλει να πετάξει στο δρόμο, μετά από 10 και 18 χρόνια σκληρής δουλειάς. Οι καθαρίστριες προγραμματίζουν για σήμερα νέα αγωνιστική παρέμβαση.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός