Τριάντα αγνοούμενοι μετανάστες από ναυάγιο ανοιχτά της Λιβύης



italy-migrants-3Τουλάχιστον 30 πρόσφυγες και μετανάστες, που είχαν αναχωρήσει από τη Λιβύη, χάθηκαν χθες στη θάλασσα, όταν η φουσκωτή λέμβος, στην οποία επέβαιναν, άρχισε να ξεφουσκώνει, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από επιζήσαντες.

Ένα περιπολικό σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής διέσωσε 91 ανθρώπους και περισυνέλεξε μια σορό, αλλά σύμφωνα με τους επιζώντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, στη λέμβο επέβαιναν 120 ως 140 άνθρωποι όταν αυτή απέπλευσε από περιοχή κοντά στη Μιζουράτα. «Όπως συμβαίνει συχνά, η λέμβος, η οποία φουσκώθηκε στην παραλία λίγο πριν από την αναχώρηση, άρχισε γρήγορα να ξεφουσκώνει. Οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν και συγκεντρώθηκαν στη μία πλευρά της», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ιταλία Φλάβιο ντι Τζάκομο. «Πολλοί έπεσαν στη θάλασσα, κάποιοι πνίγηκαν και άλλοι κατάφεραν να ξανανέβουν στη λέμβο», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι επιβαίνοντες προέρχονταν κυρίως από τη Σομαλία, αλλά και από το Σουδάν και τη Νιγηρία.

Την ίδια ώρα ένα άλλο περιπολικό σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής προσέφερε βοήθεια σε μια δεύτερη λέμβο που βρισκόταν σε κίνδυνο με 106 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων μια Νιγηριανή, η οποία γέννησε πάνω στο πλοίο στο οποίο επιβιβάστηκε όταν διασώθηκε. Η μητέρα με το νεογέννητο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση μόλις έφτασαν στη Λαμπεντούζα.

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός