Συναυλία του Θ. Μικρούτσικου στον Κήπο του Μεγάρου



«Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή». Με αυτόν το στίχο, δανεισμένο από το τραγούδι του «Ρόζα» σε στίχους Άλκη Αλκαίου, ο Θάνος Μικρούτσικος έδωσε το βράδυ της Παρασκευής μια μοναδική συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Μαζί του η Αφροδίτη Μάνου, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά) και ο Θοδωρής Οικονόμου (πιάνο).

Αυτή η παράσταση τα είχε όλα. Τραγούδια του Θ. Μικρούτσικου, τραγούδια του Μίκη, τραγούδια που εμψυχώνουν κι απογειώνουν. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο Θ. Μικρούτσικος και στη σημερινή  βραδιά, αλλά και στην περιοδεία που έκανε όλο το καλοκαίρι, είχε στόχο να ακουστούν «τραγούδια με …αίμα. Τραγούδια από …πέτρα. Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν. Αυτά είναι τα τραγούδια που θα παίξουμε. Είναι τραγούδια της αθωότητάς μας, είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας λαός που έχει μνήμη, μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός