Η παρέμβαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων στην ΕΕ της ΠΝΟ



naftergates-limaniΜε πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ – ΠΑΝΧΙΑΚΗ Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τις εξελίξεις στην κοινωνικοασφαλιστική προστασία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι ταξικές δυνάμεις κατήγγειλαν τα νέα αντεργατικά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αποτελεί συνέχεια των 2 προηγούμενων μνημονίων των κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ , καθώς και την υπονομευτική στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – «Αυτόνομης Παρέμβασης», που καλούσαν τους εργαζόμενους, όπως και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να συμμετάσχουν στο κάλπικο δημοψήφισμα της κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και να ψηφίσουν ΝΑΙ.

Καταγγέλθηκε επίσης ότι στις 14 Αυγούστου δημοσιεύτηκε ο νόμος 4336/2015 που περιλαμβάνει την ένταξη του ΚΕΑΝ (Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών) στο ΕΤΕΑ , που αποτελεί συνέχεια των πρόσφατων μειώσεων κατά 8% σε κύρια και επικουρική σύνταξη, ενώ αυξάνονται οι εισφορές και η φορολογία των ναυτεργατών. Με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς των ασφαλιστικών ταμείων, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις βρίσκονται στον αέρα.

Καταγγέλθηκε ότι η ασκούμενη πολιτική με την εκμετάλλευση των ναυτεργατών, τη ναυτολόγησή τους χωρίς ΣΣΕ, αλλά και χωρίς ασφάλιση, διογκώνει συνεχώς τα ελλείμματα του ΝΑΤ.

Τα σωματεία «καλούν τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ και να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Να καταδικάσουμε τις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις που καλλιεργούν τον ευρωμονόδρομο και την υποταγή στα χέρια του κεφαλαίου, να ανοίξει ο δρόμος για την υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός