Σωρεία εργασιακών αυθαιρεσιών στη «Ν. Κιολεΐδης» καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας



ergazomenoi-biomhxania-kioleidhΣωρεία αυθαιρεσιών σε βάρος των εργαζομένων βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό σε εξέλιξη στη βιομηχανία «Ν. Κιολεΐδης», όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας».

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπως είναι γνωστό, το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στη συγκεκριμένη βιομηχανία, βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 1/7/2015, καθώς τους οφείλονται οι δεδουλευμένες αποδοχές από το Φεβρουάριο του 2015 έως και σήμερα, ενώ στους εργαζόμενους οφείλονται και παλαιότερες αποδοχές (μέρος του 2014 – μέρος του 2013), για τις οποίες έχουν καταθέσει αγωγή και έχει βγει δικαστική απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους και επιβάλλει στον εργοδότη την άμεση καταβολή των οφειλομένων ποσών που περιγράφονται στην αγωγή.

Οι εργαζόμενοι προσφεύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας είτε για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών, όπου η εταιρεία συνεχώς δεσμευόταν και μάλιστα ενυπόγραφα για εξόφληση των εργαζομένων, κάτι όμως που ποτέ δεν έγινε, είτε για άνιση μεταχείριση έναντι των άλλων εργαζομένων της εταιρείας, οι οποίοι δεν έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας και οι οποίοι λαμβάνουν κάποια ποσά έναντι των οφειλών τους, σε αντίθεση με τη μη καταβολή χρημάτων σε όσους έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας.

Από τον Ιούλιο του 2015 έως και σήμερα η εταιρεία υποχρεώνει τους εργαζόμενους, αφού εξάντλησαν την κανονική τους άδεια να πάρουν άδεια άνευ αποδοχών για το διάστημα Ιούλιος – Αύγουστος 2015, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες τους υποχρέωσε σε νέα άδεια άνευ αποδοχών για το διάστημα Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2015, καταβάλλοντας και στις δύο περιπτώσεις κάποιο ποσό έναντι των οφειλομένων, σε αντίθεση πάντα με την μη καταβολή οποιοδήποτε ποσού στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Σαν μην φτάνουν όλα αυτά, η εταιρεία προχώρησε σε άλλη μία παραβατική και αυθαίρετη ενέργεια. Απαγόρευσε την είσοδο σε εργαζομένους οι οποίοι δεν υπέγραψαν σε μία εκ νέου άδεια άνευ αποδοχών, οι οποίοι κανονικά προσήλθαν στη πύλη του εργοστασίου προκειμένου να εργαστούν.

Συμπερασματικά πρόκειται για μία κατ’ εξακολούθηση παραβατική συμπεριφορά της εταιρείας έναντι των εργαζομένων, που περιλαμβάνει μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, μη καταβολή επιδόματος αδείας, επιβολή αδειών άνευ αποδοχών με τη χρήση ποσών έναντι οφειλομένων, άνιση μεταχείριση εργαζομένων με την καταβολή χρημάτων σε κάποιους εργαζόμενους και όχι στο σύνολό τους, μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης που έχει επιδικάσει το Ειρηνοδικείο Βόλου σχετικά με την καταβολή των οφειλομένων στους εργαζόμενους, μη αποδοχή εργασίας εργαζομένων.

Επιτέλους, θα πρέπει όχι μόνο να υπάρχουν νόμοι και να βγαίνουν αποφάσεις, αλλά να εφαρμόζονται, να εκτελούνται και να ελέγχεται η εφαρμογή τους».

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός