Απολύσεις και απλήρωτη εργασία από την αλλαντοποιία ΒΙΚΗ. Καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Άρτας



bikhΣε μια ακόμη απόλυση εργαζόμενου προχώρησε η εργοδοσία της αλλαντοποιίας ΒΙΚΗ, με το αιτιολογικό ότι «κοστίζει ακριβά». Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στο καθεστώς της απλήρωτης εργασίας που έχει επιβάλει η εργοδοσία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αιτιολογία της εργοδοσίας αποτελεί πρόκληση, όταν τόσα χρόνια καρπώνεται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Άρτας και καλεί σε σύσκεψη το Σάββατο 19 Σεπτέμβρη στα γραφεία του στις 7 μ .μ. για την οργάνωση της πάλης.

Το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι «οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι είναι τα μόνιμα θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής και των ισχυρών ανταγωνισμών μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνουν ότι κέρδη και λαϊκές ανάγκες δεν μπορούν ταυτόχρονα να ικανοποιηθούν. Για να υπάρχουν κέρδη (δηλαδή καπιταλιστική ανάπτυξη), απαιτείται οι μισθοί, τα εργατικά δικαιώματα, με λίγα λόγια η εργατική δύναμη να πάει στα Τάρταρα.

Τα δικά τους κέρδη είναι η δικιά μας φτώχεια και εξαθλίωση.

Η εργοδοσία πατάει στο φόβο και την ανασφάλειά μας, τη μοιρολατρία και τη λογική του μικρότερου κακού που τόσα χρόνια καλλιέργησε το ξεπουλημένο επιχειρησιακό σωματείο και μας έχει απλήρωτους για μήνες, απολύει «παλιούς» εργαζόμενους για να τους αντικαταστήσει με νέους, πιο φτηνούς και ευέλικτους.

Δεν είναι ανίκητοι!

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη ενάντια σ’ αυτές τις αντεργατικές πολιτικές. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για στάση αναμονής και να δούμε. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να περιμένουν μοιρολατρικά να τους ανακοινώσουν ποιος θα είναι ο επόμενος . Πόσα και ποια δικαιώματα θα χάσουν.

Φυσικά, θα ήταν αλλιώς τα πράγματα, αν το σωματείο δεν καλλιεργούσε το συμβιβασμό, την ηττοπάθεια, την απογοήτευση, τη συνεργασία με την εργοδοσία στο όνομα να μην κλείσει το εργοστάσιο. Αν πρωτοστατούσε στην οργάνωση της πάλης ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της εργοδοσίας. Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε το συσχετισμό στο σωματείο, να κάνουμε στην άκρη την πλειοψηφία του ΔΣ, να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια!».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός