Προσπάθειες παρεμπόδισης των εκλογών στο Σωματείο Εργαζομένων «Καρφούρ – Μαρινόπουλος – DIA»



 
Ανακοίνωση των δυο εκλεγμένων μελών της Εφορευτικής Επιτροπής

Η Εφορευτική Επιτροπή που εξελέγη στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ – DIA», που πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτέμβρη, κάνει γνωστό στους εργαζόμενους ότι μέλη του απερχόμενου ΔΣ του Σωματείου κάνουν προσπάθεια να παρεμποδίσουν την Επιτροπή «για συγκεκριμένες ενέργειες που απορρέουν από το καταστατικό του σωματείου ώστε να προχωρήσουμε στις εκλογές του σωματείου, όπως αποφασίστηκε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση».

Στην ανακοίνωσή τους τα δύο εκλεγμένα μέλη της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής και συγκεκριμένα η Άννα Κούτα και η Ευτυχία Αυγέρη σημειώνουν ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ «δεν απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις μας» και ο απερχόμενος γραμματέας του ΔΣ «μας απαγόρευσε να συνεδριάσουμε στα γραφεία του Σωματείου, παρότι είχε προηγηθεί τηλεφωνική συνεννόηση μαζί του», ενώ «αρνήθηκε να μας δώσει τα στοιχεία του τρίτου εκλεγμένου μέλους της Εφορευτικής Επιτροπής ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί της για τη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής».

Αναφέρουν επίσης ότι τα συγκεκριμένα μέλη του απερχόμενου ΔΣ «αρνούνται να αναλάβουν πρωτοβουλία προς ενημέρωση της εργοδοσίας για τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία προς διευκόλυνση του σκοπού για τον οποίο μας εξέλεξε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων και έχουν τεράστια ευθύνη για όποιες δυσκολίες επικαλούνται καταστρατηγώντας το καταστατικό του Σωματείου».

Τέλος, τα δύο μέλη σημειώνουν ότι η Εφορευτική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου και θα υπάρξει ανακοίνωση για την πραγματοποίηση των εκλογών του Σωματείου και στην Αθήνα και στα παραρτήματα πανελλαδικά (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Ημαθία – Πέλλα, Κατερίνη, Κορινθία, Πάτρα – Αχαΐα, Άρτα, Φλώρινα, Ηράκλειο, Καρδίτσα, Τρίκαλα – Καλαμπάκα, Μαγνησία και Λάρισα).

Στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Σωματείου αποφασίστηκε οι εκλογές στα παραρτήματα πανελλαδικά να πραγματοποιηθούν από 27 Σεπτέμβρη έως και 6 Οκτώβρη 2015 και στην Αθήνα 4 ,5 και 6 Οκτώβρη 2015.

Θα υπάρξει νέα ανακοίνωση της εφορευτικής επιτροπής για ημερομηνίες υποβολής υποψηφίων και ψηφοδελτίων και ώρες διεξαγωγής των εκλογών στην Αθήνα και πανελλαδικά.

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός