Κερατσίνι: Μαζική κινητοποίηση καταδίκης της Χρυσής Αυγής από σωματεία στα δύο χρόνια από τη δολοφονία ΦύσσαΠΕΙΡΑΙΑΣΜαζική κινητοποίηση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη στους κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης σωματεία του Πειραιά, στα δυο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν της Αμφιάλης και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Τα συνθήματα που δόνησαν τις εργατογειτονιές του Πειραιά, μεταξύ άλλων, ήταν: «Δουλέμποροι, φασίστες χτυπάτε τους εργάτες – στα αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες». «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά – Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». «Κράτος, φασίστες και εργοδοσία χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία». Τα συνθήματα, το περιεχόμενο των πανό, η μαζικότητα της κινητοποίησης είχαν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στον εργατόκοσμο της περιοχής, με πολλούς κατοίκους από τα μπαλκόνια των σπιτιών και από τα πεζοδρόμια να χειροκροτεί την κινητοποίηση. Με την ολοκλήρωση της πορείας ο Γιάννης Δεληγιάννης, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τόνισε ότι δίνουμε την μάχη καθημερινά στους τόπους δουλειάς να πατήσουμε στο κεφάλι το φίδι που λέγεται Χρυσή Αυγή .

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός