Με στάση εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο Χερσονήσου ,ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων



Σε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημοτικό κατάστημα Γουρνών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, προχωρά το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου, την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη.

Η στάση εργασίας θα γίνει από τις 9 έως τις 12 και η συγκέντρωση στις 9.30 πμ.

Σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετες στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής Χερσονήσου να παραχωρήσει εκ νέου τον τομέα της διαχείρισης απορριμάτων στους ιδιώτες και διεκδικούν:

  • Διαχείριση των απορριμμάτων από ενιαίο δημόσιο κρατικό φορέα. Καμία επιχειρηματική δράση.
  • Αυτός ο φορέας να κάνει τις μελέτες, τις χωροθετήσεις των εγκαταστάσεων με επιστημονικά κριτήρια. Θα επιλέγει τη μέθοδο διαχείρισης με προτεραιότητα στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση. Με ταφή του μικρού υπολείμματος σε χώρους, που θα χωροθετεί το κράτος με επιστημονικά κριτήρια και με μέτρα προστασίας των κατοίκων και του περιβάλλοντος. Καμία σκέψη για την περιβαλλοντοκτόνα καύση των απορριμμάτων με τις όποιες παραλλαγές της.
  • Περιορισμό των αντισταθμιστικών τελών στο αρχικό τους ύψος του 1,5% των τακτικών εσόδων των ΟΤΑ και κάλυψη των δαπανών για τη διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό, με παράλληλη κατάργηση ανταποδοτικών τελών που αποτελούν μια δεύτερη πρόσθετη φορολογία.
  • Στελέχωση της υπηρεσίας με τον ανάλογο στόλο οχημάτων, προμήθεια μέσων και εργαλείων που χρειάζονται, πρόσληψη μόνιμου επαρκούς προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και όχι με δίμηνα και πεντάμηνα που τους καταστούν ομήρους και δεν ξέρουν πότε θα πληρωθούν.
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Πραγματικά ΒΑΕ στους ΟΤΑ, χωρίς επασφάλιστρο. Σύνταξη στα 50 για τις γυναίκες, στα 55 για τους άντρες.
  • Στήριξη των εργαζομένων της καθαριότητας με τα κατάλληλα είδη προστασίας της ζωής τους κατά την άσκηση του έργου τους, έγκαιρη απόδοση των όσων δικαιούνται (γάλα, ρουχισμό κλπ.).

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός