Κατηγορούμενοι εκπαιδευτικοί για τη συνδικαλιστική τους δράση



ΓΡΑΝΑΖΙ ΠΑΜΕ ΛΟΓΟΚατηγορούμενοι για την συνδικαλιστική τους δράση βρίσκονται εκπαιδευτικοί στη Σάμο και οδηγούνται στα δικαστήρια την Πέμπτη 1η Οκτώβρη. Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα.

Οι συνδικαλιστές, μέλη της τότε Διοίκησης της ΕΛΜΕ και αιρετός του ΠΥΣΔΕ ο τελευταίος, στις 16 και 17 Σεπτέμβρη του 2013, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου τους, μαζί με άλλους συναδέλφους τους, συμμετείχαν στην κατάληψη των γραφείων της ΔΙΔΕ Σάμου, προκειμένου ν’ αποτρέψουν την αποστολή λίστας στην Περιφέρεια με τα ονόματα δεκάδων συναδέλφων τους, οι οποίοι είτε θα έμπαιναν στην λίστα διαθεσιμότητας και στην απόλυση, είτε θα έπρεπε να μετακινηθούν υποχρεωτικά εκτός Σάμου και ν’ αφήσουν τα σχολεία με ελάχιστους καθηγητές.

Τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς εκφράζει η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καλώντας σε συγκέντρωση συμπαράστασης την μέρα της δίκης, στις 9 το πρωί, στα δικαστήρια στο Βαθύ.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Η Διοίκηση του ΕΚΣ και τότε είχε στηρίξει τις απεργίες και την εν λόγω κινητοποίηση των εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή της σε αυτές και με σχετικές ανακοινώσεις.

Το αποτέλεσμα είναι, μετά από δύο χρόνια, η «δεύτερη φορά αριστερή κυβέρνηση» να δίνει το πράσινο φως για να οδηγηθούν στα δικαστήρια συνδικαλιστές.

Καταδικάζουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώνεται στα πρόσωπα των τεσσάρων συναδέλφων μας καθώς και την τρομοκράτηση που σπέρνουν παντού τέτοιες ενέργειες. Ο στόχος τους ν’ αποτρέψουν όχι μόνο τέτοιες μορφές αγώνα αλλά και κάθε αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που βιώνουμε, δεν πρόκειται να περάσει. Εξ άλλου δεν νομίζουμε ότι είναι τυχαίο το γεγονός ότι η δίωξη αυτή γίνεται την στιγμή που υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και εκδηλώνεται μια οργανωμένη μαζική δράση φορέων της Σάμου για την άμεση πλήρωση των κενών των σχολείων από εκπαιδευτικούς.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της Σάμου να παραβρεθεί την Πέμπτη, 1η Οκτώβρη 2015, στις 10:00 το πρωί, στο δικαστήριο (Βαθύ) εκφράζοντας την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στην δίωξη των συνδικαλιστών εκπαιδευτικών και ν’ απαιτήσει :

  • Να σταματήσει κάθε δίωξη και ν’ αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες.

  • Καμιά ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων

  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία με δίχρονη Προσχολική Αγωγή και Ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.

  • Την άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

Τελευταία άρθρα

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός