Κέρκυρα: Στο πλευρό των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ



pame-ygeia-kerkyra-3Τα ταξικά σωματεία που ανήκουν στη δύναμη του ΠΑΜΕ στήριξαν και με τη παρουσία τους στο νοσοκομείο τη Δευτέρα 5/10, τον αγώνα των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, που την ημέρα αυτή είχαν προκηρύξει στάση εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την εκρηκτική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο και οι παροχές υγείας.

Τα τεράστια κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, η έλλειψη υλικών, αναλώσιμων αλλά και αντιδραστηρίων για βασικές εργαστηριακές εξετάσεις, η επισφαλής καθαριότητα με μόλις 15 καθαρίστριες για ολόκληρο το νοσοκομείο, ο κίνδυνος να κλείσουν τμήματα και κλινικές με πιο οξυμένο το πρόβλημα στην παιδιατρική κλινική που υπάρχουν μόλις δύο ειδικευμένοι γιατροί σε σύνολο επτά θέσεων, η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι εξουθενωτικές βάρδιες, αποτελούν τη καθημερινότητα που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν το προσωπικό και οι ασθενείς.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ σημειώνεται:

«Τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία-Πρόνοια δεν ήρθαν από το πουθενά, υπάρχουν ευθύνες που έχουν και όνομα και χρώμα. Η υποχρηματοδότηση των δομών υγείας, η μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις με κλειστούς προϋπολογισμούς, η επιχειρηματική δράση στην υγεία,το ολοένα και μεγαλύτερο χαράτσωμα των ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα, εισφορές αποτελούν πολιτική της Ε.Ε. Την οποία ακολουθούν πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ), ψήφισε το 3ο Μνημόνιο, με το οποίο θα φέρει άμεσα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους και το λαό, που έρχονται να προστεθούν στα δύο προηγούμενα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους!

Καμία αναμονή, κανένας συμβιβασμός!

Οι δημόσιες δωρεάν αναβαθμισμένες και ποιοτικές παροχές υγείας για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους ανασφάλιστους, αποτελούν δικαίωμα και όχι πολυτέλεια!

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί:

  • ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής εργασίας όλων των ειδικοτήτων. Να μην κλείσει κανένα τμήμα.Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών στις εξετάσεις, φάρμακο, συνταγογράφηση, κλπ. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους-ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους.
  • Άμεση πρόσθετη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.»

                          
  Π.Ε.Ι. Λεωφορείου              Π.Ε.Ι. Φορτηγού                                    Kαταστατικό                          ΚΟΚ     Συνδικάτου ΟΑΣΑ
      
        Συνοπτικός
   Εργασιακός Οδηγός